Η Ferrari California δυναμώνει - Χωρίς φυσικά να χάνει τον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα της

Επιπλέον 30 άλογα και 15 Nm ροπής αποκτά η ανανεωμένη Ferrari California.
Όταν η Ferrari λάνσαρε την California το 2008, κατηγορήθηκε από πολλούς ότι ξεφεύγει από τις παραδοσιακές αξίες της μάρκας, στοχεύοντας πλέον στο πιο εκλεπτυσμένο κοινό της Aston Martin ή των κουπέ της Bentley. Σχεδόν 4 χρόνια όμως αργότερα, η επιτυχημένη πορεία της 2+2 θέσεων κουπέ-κάμπριο Ferrari έχει διώξει κάθε αμφισβήτηση και πλέον, η ιταλική μάρκα αποφασίζει να προσδώσει στη California περισσότερη ισχύ από κάθε άλλη φορά.

Ελαφρύτερη κατά 30 κιλά είναι πλέον η California,
ωφελώντας έτσι επιδόσεις και κατανάλωση.
Η πιο σημαντική αλλαγή της Ferrari στην ανανεωμένη California έχει να κάνει με την ενδυνάμωση του 4,3 λίτρων V8 κινητήρα άμεσου ψεκασμού της. Με αλλαγές λοιπόν στο σύστημα εξαγωγής και στη χαρτογράφηση του εγκεφάλου, η δύναμη έχει ανέβει στα 490 άλογα (από 460) και η ροπή στα 505 Nm από τα 490. Πολύ σημαντική είναι και η μείωση του βάρους κατά 30 κιλά μέσω επεμβάσεων μόνο στο σασί και όχι στο αμάξωμα του ιταλικού κουπέ-κάμπριο. Το τελικό αποτέλεσμα σε επίπεδο επιδόσεων, φέρνει το 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται πλέον σε 3,8 δλ., αντί 3,9 δλ. πριν.

Εκτός από τον κινητήρα, η Ferrari εξέλιξε και ένα νέο ειδικό πακέτο με την ονομασία "Handling Speciale", για αυτούς που αναζητούν περισσότερες οδηγικές συγκινήσεις. Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει ενεργά ηλεκτρομαγνητικά αμορτισέρ, πιο σφιχτά ελατήρια και 10% πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης, ώστε να ικανοποιήσει τους πιο απαιτητικούς πελάτες της California. Οι αλλαγές ολοκληρώνονται με τη διάθεση νέων, αποκλειστικών χρωματισμών του αμαξώματος, που αντλούν έμπνευση από τις Ferrari του παρελθόντος.

TAG