Τετραπλό χτύπημα της Honda στη Γενεύη με επίκεντρο τη νέα γενιά του NSX!

Μεγάλος πρωταγωνιστής της Honda στη Γενεύη θα είναι το εντυπωσιακό πρωτότυπο, που θα μας οδηγήσει στη νέα γενιά του NSX.
Στην επικείμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτιο, η Honda θα μας παρουσιάσει τρία νέα πρωτότυπα μοντέλα, αλλά και ένα εντελώς καινούργιο μοτέρ, δείχνοντάς μας έτσι το που θα πορευτεί η εταιρεία στο άμεσο μέλλον.

Honda NSX Concept

Με υβριδικό σύστημα τετρακίνησης, το νέο Honda NSX
θα συνδυάσει οικολογία και επιδόσεις.
Το εντυπωσιακό Honda NSX Concept ετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στη Γενεύη μετά την πρώτη παρουσίασή του στην έκθεση του Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο. Προβάλλοντας τη σχεδιαστική και τεχνολογική κατεύθυνση της Honda για την επόμενη γενιά του σπορ κουπέ της, το NSX Concept έχει V6 κινητήρα άμεσου ψεκασμού τοποθετημένο στο κέντρο, αλλά και δύο ηλεκτροκινήτηρες, ο ένας εκ των οποίων φροντίζει να στέλνεται ροπή και στους εμπρός τροχούς, λειτουργώντας ως μια άτυπη τετρακίνηση. Η έκδοση παραγωγής του μοντέλου αναμένεται στην αγορά τα επόμενα τρία χρόνια.

Ευρωπαϊκό CR-V Prototype

Βασισμένο στο εικονιζόμενο Αμερικάνικο νέο CR-V
θα είναι το Ευρωπαϊκό Honda CR-V Prototype.
Η Honda θα μας παρουσιάσει επίσης στη Γενεύη το Ευρωπαϊκό CR-V Prototype, ένα πρωτότυπο μοντέλο που θα μας αποκαλύψει το που θα πορευτεί η τέταρτη γενιά του Ευρωπαϊκού Honda CR-V. Το νέο ιαπωνικό μοντέλο αναμένεται να το δούμε να κυκλοφορεί στην Ευρώπη το Φθινόπωρο του 2012. Θυμίζουμε ότι η αμερικάνικη εκδοχή του 4ης γενιάς Honda CR-V διατίθεται ήδη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και είναι πιο δυναμική αισθητικά από το τωρινό CR-V, ακολουθώντας βέβαια τα σχεδιαστικά στοιχεία των Crossover και όχι των SUV.

Νέος diesel 1,6 λίτρων

Είναι αλήθεια ότι από τη γκάμα κινητήρων της Honda απουσιάζει ένα μοτέρ diesel με χωρητικότητα κάτω των 2,0 λίτρων και αυτό το κενό έρχεται για να καλύψει ο νέος πετρελαιοκινητήρας της εταιρείας. Το μοτέρ αυτό των 1,6 λίτρων που θα δούμε για πρώτη φορά στη Γενεύη, θα είναι ένας από τους πιο εξελιγμένους diesel του σήμερα, ο οποίος θα ξεχωρίζει για το χαμηλό του βάρος, αλλά και την εξαιρετική οικονομία και οικολογία (εκπομπές CO2 κάτω από τα 100 γρ./χλμ.).

EV-STER Concept

Ένα ακόμη οικολογικό νέο πρωτότυπο της Honda,
είναι το εικονιζόμενο 100% ηλεκτρικό EV-STER.
Το τρίτο πρωτότυπο της Honda στη Γενεύη θα είναι το EV-STER, ένα μοντέλο που για πρώτη φορά η μάρκα μας το έδειξε στην έκθεση του Τόκιο το Νοέμβριο. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο ενός πισωκίνητου διθέσιου ανοικτού σπορ ρόουντστερ. Η κίνησή του είναι αποκλειστικά ηλεκτρική, μέσω ενέργειας που αποθηκεύεται σε μπαταρία ιόντων λιθίου και η φόρτισή της μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα (κάτω από 3 ώρες ανακοινώνει η Honda). Η μέγιστη αυτονομία κίνησης φτάνει τα 160 χλμ. και οι επιδόσεις του πρωτότυπου είναι εκρηκτικές, αφού το 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε μόνο 5,0 δλ.

TAG