Και επίσημα το νέο πολυτελές σεντάν της Kia - Σας θυμίζει κάτι;

Παραπέμποντας έντονα σε μοντέλο της BMW, το Kia K9 είναι η νέα ναυαρχίδα της μάρκας.
Πριν από δύο περίπου εβδομάδες σας είχαμε δείξει τα πρώτα σκίτσα του νέου πολυτελούς σεντάν της Kia. Και σήμερα, η Κορεάτικη εταιρεία αποκάλυψε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου της δημιουργήματος, το οποίο από πλευράς σχεδίασης θυμίζει έντονα μοντέλο της BMW!

Ιδιαίτερα ελκυστική σχεδίαση για το αμάξωμα
μεγάλων διαστάσεων του νέου K9.
Γνωστό μέχρι τώρα με τον κωδικό "KH", το νέο πολυτελές σεντάν της Kia θα ονομαστεί τελικά "K9", μόνο όμως για την αγορά της Κορέας, όπου θα λανσαριστεί το καλοκαίρι. Για τις υπόλοιπες αγορές, η Kia θα του δώσει μια άλλη ονομασία, η οποία δεν αποκαλύφθηκε προς το παρόν, όμως σε ό,τι αφορά στην Ευρώπη, η μάρκα ανακοινώνει ότι δεν υπάρχουν πλάνα διάθεσής του.

Με ισχυρούς V6 και V8 κινητήρες θα εφοδιάζεται
το νέο πολυτελές σεντάν της Kia.
Πέρα όμως από την ονομασία, αυτό που εντυπωσιάζει στις πρώτες φωτογραφίες του νέου μοντέλου, είναι η απόφαση της Kia να του προσδώσει μια πολύ επιβλητική εμφάνιση, η οποία παραπέμπει σχεδόν άμεσα σε μοντέλο της BMW! Είναι χαρακτηριστικό ότι χωρίς καμία δόση υπερβολής, μπορεί κανείς να πει ότι το αμάξωμα του νέου K9 αποτελεί μια πιο στρογγυλεμένη προσέγγιση της παρουσίας της BMW Σειρά 7. Και το πιο σημαντικό είναι ότι, το νέο μοντέλο της Kia δείχνει πιο ελκυστικό από τη γερμανική ναυαρχίδα!

Αφήνοντας όμως στην άκρη την εμφάνιση, ένα ακόμη πολύ σημαντικό στοιχείο του Kia K9 είναι και η κίνηση που μεταδίδεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για το πρώτο πισωκίνητο μεγάλο σεντάν της μάρκας. Από πλευράς κινητήρων, η Kia δεν ανακοίνωσε και πάλι πληροφορίες για τα μοτέρ που θα λάβει το νέο της μοντέλο, όμως, όπως έχουμε ξαναπεί, αναμένονται τα ίδια V6 και V8 μηχανικά σύνολα του Hyundai Genesis, με χωρητικότητα 3,8 (V6), 4,6 και 5,0 (V8) λίτρων (ισχύς από 333 έως 439 ίπποι).

TAG