Η Mini στα επαγγελματικά; Αυτό είναι το Clubvan Concept!

Το Clubvan θα φέρει τη Mini στα ελαφρά επαγγελματικά, προσφέροντας το γνωστό ξεχωριστό στιλ των αυτοκινήτων της μάρκας.
Ναι, είναι αλήθεια! Η Mini σχεδιάζει να παρουσιάσει σε πρωτότυπη μορφή στην ερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, το πρώτο ελαφρύ επαγγελματικό της σύγχρονης ιστορίας της. Και σήμερα, οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Mini Clubvan διέρρευσαν στο διαδίκτυο...


Ο ενιαίος χώρος φόρτωσης δημιουργείται με την αφαίρεση
από το Mini Clubman των πίσω καθισμάτων, της εταζέρας
και του δαπέδου του πορτ-μπαγκάζ.
Το Clubvan Concept θα βασιστεί πάνω στο Mini Clubman, από το οποίο έχουν αφαιρεθεί τα πίσω καθίσματα, το πάτωμα του πορτ-μπαγκάζ και έχουν αντικατασταθεί τα πλαϊνά πίσω τζάμια από μεταλλικά καλύμματα. Έτσι λοιπόν, δημιουργείται ένας μακρύ χώρος φόρτωσης, ο οποίος μάλιστα χωρίζεται από αυτόν των δύο επιβατών με ένα μεταλλικό πλέγμα, σύμφωνα πάντα με αυτό που μας δείχνουν οι πρώτες φωτογραφίες που έχουμε στην κατοχή μας.

Πίσω από τα εμπρός καθίσματα υπάρχει το
απαραίτητο μεταλλικό διαχωριστικό.
Προς το παρόν η Mini δεν έχει ανακοινώσει εάν το Clubvan Concept μπει στην παραγωγή, αναμένεται όμως ότι αυτό θα συμβεί, μιας και δεν απαιτούνται πολλά χρήματα για την εξέλιξη του αυτοκινήτου (ουσιαστικά αποτελεί μια μετατροπή αμαξώματος του Mini Clubman). Από πλευράς κινητήρων, τα diesel μοτέρ της Mini των 1,6 λίτρων με τη χαμηλή τους κατανάλωση είναι αυτά που θα ταίριαζαν στο αυτοκίνητο, όμως δεν αποκλείεται να δούμε και τον 1,6 turbo βενζινοκινητήρα του Clubman Cooper S, σε μια άκρως ενδιαφέρουσα επαγγελματική έκδοση με σπορτίφ χαρακτηριστικά.

Περισσότερα θα γνωρίζουμε βέβαια, όταν η ίδια η Mini δώσει στις δημοσιότητα και επίσημα τις φωτογραφίες, μαζί με τα πρώτα στοιχεία του πρωτότυπου.



TAG