Peugeot 208 XY Concept: Η πολυτελής πλευρά του νέου 208

Το νέο Peugoet 208 XY Concept φέρνει έναν πιο πολυτελή αέρα στο αμάξωμα και το εσωτερικό του νέου 208.
Εκτός από το νέο Peugeot 208 GTi (δείτε εδώ), η Peugeot θα μας δείξει στην Έκθεση της Γενεύης και μια πολυτελής εκδοχή του νέου της μικρού. Σε πρωτότυπη λοιπόν μορφή, το νέο 208 XY πιθανότατα μας προετοιμάζει για το μελλοντικό αντίπαλο δέος του ιδίας φιλοσοφίας DS3 της Citroen.

Το αμάξωμα του 208 XY Concept έχει βαφεί με μια ειδική
μπογιά, που αλλάζει χρώμα ανάλογα με την γωνία
που κοιτά κανείς το αυτοκίνητο.
Η πιο πολυτελής εκδοχή του νέου 208 λοιπόν, διαθέτει ένα πιο ξεχωριστό αμάξωμα χρωματισμένο με μια ειδική βαφή που ονομάζεται "Pulsion" και η οποία μπορεί να αλλάξει χρώμα ανάλογα με τη γωνία που κοιτάζει κανείς το αυτοκίνητο. Έπειτα, στη δημιουργία μιας πιο πολυτελούς εμφάνισης συμβάλλον και οι ειδικής σχεδίασης τροχοί των 18 ιντσών, αλλά και οι χρωμιωμένες λωρίδες στην πανοραμική γυάλινη οροφή, τη γρίλια της μάσκας και τη γραμμή των παραθύρων. Από το 208 GTi έχουν δανειστεί επίσης οι τονισμένοι θόλοι των τροχών, αλλά και τα περιμετρικά σπόιλερ του αμαξώματος.

Στο εσωτερικό, η χρήση άφθονου δέρματος
δημιουργεί μια premium ατμόσφαιρα.
Περισσότερη πολυτέλεια συναντούμε και στο εσωτερικό του Peugeot 208 XY Concept, εκεί όπου έχει γίνει άφθονη χρήση ειδικής υφής δέρματος στον πίνακα οργάνων, το ταμπλό, το τιμόνι, τον επιλογέα ταχυτήτων και τα πατάκια. Με γκρι δέρμα είναι ντυμένα και τα καθίσματα, ενώ το flat-bottom τιμόνι έρχεται απευθείας από το 208 GTi. Οι εσωτερικές αλλαγές ολοκληρώνονται με τον απαλό λευκό φωτισμό και τις χρωμιωμένες επενδύσεις σε τιμόνι, αεραγωγούς και επιλογέα ταχυτήτων.

Για την κίνηση του 208 XY Concept, η Peugeot επέλεξε τον 1,6 λτ. HDi κινητήρα των 115 ίππων,    ο οποίος συνεργάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο. Επεμβάσεις δεν έχουν γίνει στο πλαίσιο και την ανάρτηση, η οποία θα διατηρήσει τις ίδιες ρυθμίσεις με αυτές των "απλών" Peugeot 208.
TAG