Ετοιμάζεται το πρώτο υβριδικό VW Golf στην ιστορία!

Το υβριδικό VW Golf θα προστεθεί το 2014 στη γκάμα της επόμενης γενιάς του μικρομεσαίου μοντέλου (φωτό, το υπάρχον Golf).
Μετά το πρώτο ηλεκτρικό Golf στην ιστορία για το οποίο ήδη σας έχουμε μιλήσει, η Volkswagen εξελίσσει και το πρώτο υβριδικό Golf. Βασισμένο πάνω στην 7η γενιά του μοντέλου που θα δούμε στην ελληνική αγορά το 2013, το νέο υβριδικό VW Golf θα αποκαλυφθεί και επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το Σεπτέμβριο.

Οικολογική επίθεση λοιπόν για τη Volkswagen και το Golf, αφού μέχρι το 2014 θα δούμε να κυκλοφορεί στους δρόμους και η πρώτη υβριδική εκδοχή του μοντέλου. Όπως μάλιστα αποκάλυψε το βρετανικό περιοδικό AutoExpress, το νέο Golf PHEV (plug-in hybrid-electric) θα μπορεί να κινηθεί μόνο με ηλεκτρισμό για αποστάσεις έως και 50 περίπου χιλιομέτρων.

Μαζί με το εικόνιζομενο ηλεκτρικό Golf, η υβριδική εκδοχή
θα δημιουργήσει ένα άκρως οικολογικό δίδυμο.
Το υβριδικό σύστημα του νέου VW Golf PHEV θα αποτελείται από τον 1,4 TSI βενζινοκινητήρα της μάρκας, αλλά και έναν πολύ ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 107 ίππων. Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία θα φορτίζει και από μια πρίζα του κοινού ηλεκτρικού δικτύου. Μάλιστα, η τοποθέτηση τόσο της μπαταρίας όσο και του ηλεκτροκινητήρα, θα γίνει σε σημεία τέτοια της νέας πλατφόρμας MQB του Golf 7ης γενιάς, τα οποία δεν θα κλέβουν χώρο από τον χώρο των επιβατών και το πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου. Από πλευράς κατανάλωσης, η VW υπόσχεται ότι το πρώτο υβριδικό Golf στην ιστορία θα απαιτεί μόλις 2,0 λίτρα βενζίνης ανά 100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 θα είναι μόνο 46 γρ./χλμ.

Πιο συγκεκριμένα στοιχεία θα γνωρίζουμε μετά το καλοκαίρι και λίγο πριν την πρώτη παρουσίαση του υβριδικού VW Golf στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, εκεί όπου βέβαια θα δούμε και για πρώτη φορά την 7η γενιά του VW Golf.


Πηγή: AutoExpress
 
TAG