Η πρώτη εικόνα της νέας μικρής Porsche Cayenne: Θα λέγεται Macan!

Με ένα νέο όνομα-έκπληξη θα δούμε τελικά το 2013, το πρώτο μεσαίο SUV στην ιστορία της Porsche.
H Porsche ανακοίνωσε επίσημα ότι το όνομα του πολυαναμενόμενου νέου της SUV, που θα τοποθετηθεί κάτω από την Cayenne, θα είναι το "Macan". Και παράλληλα με αυτό, έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη του εικόνα, που μας αποκαλύπτει ένα πολύ δυναμικό νέο μοντέλο.

Σε αντίθεση με τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει εδώ και ένα περίπου χρόνο στο διαδίκτυο και οι οποίες έλεγαν ότι η νέα "baby Cayenne" που ετοιμάζει η Porsche θα ονομαζόταν Cajun, σήμερα, η Γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το νέο της δημιούργημα θα λέγεται "Macan". Δηλαδή, η ονομασία της τίγρης στα Ινδονησιακά. Σύμφωνα με την εταιρεία, το όνομα αυτό επιλέχθηκε επειδή είναι εύηχο σε πολλές γλώσσες και διαλέκτους παγκοσμίως, δημιουργώντας θετικά συναισθήματα. Και σε περίπου ένα χρόνο από τώρα, το 2013, οι πρώτες Porsche Macan θα βγουν από το εργοστάσιο της Λειψίας, στο οποίο η Porsche επένδυσε 500 εκατ. ευρώ για τα απαιτούμενα της παραγωγής του νέου της μοντέλου.

Με την εικονιζόμενη Cayenne, η νέα Porsche Macan
αναμένεται να έχει κοινά σχεδιαστικά στοιχεία
σε αμάξωμα και εσωτερικό.
Σχεδιαστικά, η πρώτη εικόνα-σκίτσο που δόθηκε στη δημοσιότητα μας αποκαλύπτει ένα πολύ δυναμικό SUV, με στοιχεία που συναντούμε σε Crossover (π.χ. η χαμηλή οροφή και τα μικρά σε ύψος πλαϊνά παράθυρα σε συνδυασμό με τους μεγάλους τροχούς). Στο τεχνικό κομμάτι, γνωρίζουμε ότι η νέα Macan θα βασιστεί πάνω στην πλατφόρμα του Audi Q5 και θα δανειστεί από αυτό τους κινητήρες, το σύστημα διεύθυνσης, τα κιβώτια και την τετρακίνηση quattro της Audi. Η ανάρτηση, το σύστημα φρένων και τα ηλεκτρονικά συστήματα δυναμικής συμπεριφοράς θα εξελιχθούν από την Porsche, ώστε να αποκτήσει η Macan το δυναμισμό που οφείλει κάθε Porsche να έχει. Στο εσωτερικό, αναμένεται να δούμε το αντίστοιχο τμήμα της Cayenne, σε μια ελαφρώς διαφοροποιημένη εκδοχή.

TAG