Track'ster Concept: Το εντυπωσιακό μέλλον της Kia!

Πολύ δυναμική η σχεδίαση που μας αποκαλύπτεται για το νέο πρωτότυπο της Kia.
Το νέο πρωτότυπο Track'ster της Kia θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά εκθέματα της Έκθεσης αυτοκινήτου του Σικαγό, που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα. Και σήμερα, η Kia έδωσε στη δημοσιότητα ένα πρώτο σκίτσο για το πρωτότυπο, το οποίο μας αποκαλύπτει ένα εντυπωσιακό και πολύ δυναμικό μοντέλο.

Το πρωτότυπο Track'ster είναι δημιούργημα του σχεδιαστικού κέντρου της εταιρείας στην Καλιφόρνια και σύμφωνα με τους ανθρώπους της Kia, πρόκειται για μια σχεδιαστική σπουδή για τα μελλοντικά μοντέλα της μάρκας. Με λίγα λόγια δύσκολα θα δούμε το πρωτότυπο σε μορφή παραγωγής, παρότι το σκίτσο που δόθηκε στη δημοσιότητα μας αποκαλύπτει ένα πολύ σπορ 3θυρο Crossover, που θα μπορούσε να μπει στην παραγωγή ως η πιο νεανική εκδοχή του Kia Soul. Πάντως προς το παρόν το πράσινο φως για την παραγωγή δεν έχει δοθεί και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αρχισχεδιαστή Tom Kearns, πρόκειται για μια "ανεξάρτητη και ριζοσπαστική" σχεδιαστική εξέλιξη του Soul. Αυτό που ίσως δούμε όμως στην παραγωγή, είναι το νέο μοτέρ βενζίνης των 250 ίππων του πρωτότυπου, για το οποίο εικάζεται ότι είναι μια turbo εκδοχή του 1,6 ή 2λιτρου GDI κινητήρα της μάρκας.

Το πρωτότυπο Soul'ster θα μπει σύντομα στην παραγωγή,
ώστε να αποτελέσει την πιο νεανική εκδοχή του Kia Soul.
Στα λίγα στοιχεία του Track'ster που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η Kia αναφέρει επίσης ότι το πρωτότυπο Soul'ster της έκθεσης του Ντιτρόιτ του 2009 είναι έτοιμο για παραγωγή! Και αυτό αν μη τι άλλο είναι είδηση, αφού από το προ τριετίας νεμπούτο του και μέχρι σήμερα, κανείς δεν είχε αναφερθεί ξανά σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον πρωτότυπο, που συνδυάζει στοιχεία από SUV και Pick Up. Φαίνεται λοιπόν ότι το Soul'ster θα πάρει το δρόμο για την παραγωγή, ώστε να αποτελέσει μια εναλλακτική εκδοχή του 5θυρου Kia Soul. Στα μοτέρ, ίσως ήρθε η ώρα να δούμε το νέο 1,6 GDI βενζινοκινητήρα (178 PS) και κάτω από το καπό ενός ακόμη μοντέλου της Kia, εκτός του Sportage.




TAG