Αν δεν σας είναι αρκετή η Mercedes SL63 AMG, ιδού και η νέα SL65 AMG!

Με θηριώδη δύναμη και κτηνώδη ροπή, η νέα SL65 AMG θα απευθυνθεί στους πιο απαιτητικούς οπαδούς του γερμανικού κουπέ.
Λίγες μόνο ημέρες μετά την πρώτη αποκάλυψη της νέας SL63 AMG στη Γενεύη, η Mercedes έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία της ακόμη πιο ισχυρής Mercedes SL65 AMG των 630 ίππων!

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες η παρουσίαση της ολοκαίνουργιας Mercedes SL63 AMG στη Γενεύη, συγκέντρωσε τα βλέμματα του κοινού και των ανθρώπων του τύπου στο χώρο της γερμανικής φίρμας στην Έκθεση. Όσοι όμως πίστεψαν ότι η SL63 AMG των 537 ίππων (564 PS με το προαιρετικό πακέτο AMG Performance) θα είναι και η κορυφαία SL στη γκάμα, έκαναν ένα μεγάλο λάθος, αφού σήμερα η Mercedes έκανε την έκπληξη και μας παρουσίασε τον πραγματικό νέο της ηγέτη: την ολοκαίνουργια SL65 AMG!

Οι 630 ίππους ισχύος και τα 1.000 Nm ροπής, τοποθετούν την
SL65 AMG στο πάνθεον των πιο ισχυρών Mercedes στην ιστορία.
Σε αντίθεση λοιπόν με την SL63 AMG, η οποία φιλοξενεί κάτω από το καπό της το διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα των 5,5 λίτρων της AMG, η νέα SL65 AMG έρχεται με ένα ακόμη πιο ισχυρό μοτέρ. Πρόκειται για μια βελτιωμένη εκδοχή του δωδεκακύλινδρου σε σχήμα V βενζινοκινητήρα των 6,0 λίτρων, ο οποίος μέσω και της βοήθειας δύο τούρμπο, αποδίδει την τρομακτική ισχύ των 630 ίππων, διαθέσιμους από τις 4.800 έως τις 5.400 στροφές. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το νούμερο της μέγιστης ροπής του κινητήρα αυτού, αφού αυτή αγγίζει τα 1.000 Nm μεταξύ των 2.300 και 4.300 στροφών! Τη - δύσκολη - δουλειά να στείλει όλη αυτή τη δύναμη και ροπή στους πίσω τροχούς της SL65 AMG αναλαμβάνει το αυτόματο-σειριακό κιβώτιο 7G-Tronic της AMG, το οποίο περιλαμβάνει 4 διαφορετικά set-up (Controlled Efficiency, Manual, Sport και Sport plus). Στην πρώτη επιλογή, μπαίνει σε ισχύ και το σύστημα ECO Start/Stop του κινητήρα, για να συμβάλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

Ακόμη περισσότερη πολυτέλεια και σπορτίφ ατμόσφαιρα
προσφέρει το εσωτερικό της κορυφαίας Mercedes SL.
Το αμάξωμα της Mercedes SL65 AMG, όπως και αυτό όλων των νέων SL, είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, ώστε να συμβάλει στη μείωση του βάρους του αυτοκινήτου (1.950 κιλά). Στον τομέα των επιδόσεων, η Mercedes υπόσχεται ότι για το 0-100 χλμ./ώρα, η νέα SL65 AMG απαιτεί μόνο 4,0 δλ., ενώ για το 0-200 χλμ./ώρα, ο επίσημος χρόνος είναι 11,8 δλ. Φυσικά, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Και έπειτα από όλα αυτά, για όσους αναρωτηθούν για την κατανάλωση καυσίμου, η Mercedes υπερήφανη ανακοινώνει μέση τιμή "μόλις" 11,6 λίτρων βενζίνης ανά 100 χλμ. μεικτής διαδρομής.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, το κιβώτιο 7G-TRONIC της
AMG συνδυάζεται με τον V12 6λιτρο κινητήρα της μάρκας.
Η κορυφαία επιλογή της νέας Mercedes SL φέρει και αρκετές αλλαγές στην ανάρτηση (πιο σπορ ρυθμίσεις για το σύστημα Active Body Control), μεγαλύτερα φρένα με 6πίστονες δαγκάνες εμπρός, το νέο ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης AMG με μεταβλητή υποβοήθηση, αλλά και τροχούς διαστάσεων 255/35 R19 εμπρός και 285/30 R19 πίσω. Στο αισθητικό κομμάτι, η SL65 AMG ακολουθεί τις ίδιες επιθετικές στυλιστικές γραμμές με αυτές της SL63 AMG, διαθέτοντας βέβαια και κάποιες μικρές αισθητικές χαρακτηριστικές λεπτομέρειες (διαφορετικά λογότυπα, περισσότερες χρωμιωμένες επιφάνειες, ειδικής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου).
TAG