Το Subaru BRZ ξεκινά με 4πλάσιες πωλήσεις στην Ιαπωνία από τις προβλεπόμενες

Πολύ ανώτερο των προσδοκιών το εμπορικό ξεκίνημα του νέου Subaru BRZ στην Ιαπωνία. Ακολουθούν οι Η.Π.Α. και η Ευρώπη.
Η Ιαπωνία είναι η πρώτη χώρα στην οποία λανσάρεται το Subaru BRZ, δηλαδή το δίδυμο αδελφάκι του Toyota GT 86. Και ήδη, οι πρώτες πωλήσεις του Ιαπωνικού κουπέ, ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

Με 2λιτρο boxer κινητήρα και κίνηση στους πίσω τροχούς,
το νέο Subaru BRZ κεντρίζει αμέσως το ενδιαφέρον...
Στις 3 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι πωλήσεις του νέου κουπέ της Subaru στην Ιαπωνία και μέχρι και χθες, το BRZ είχε πουλήσει 3.551 οχήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Subaru. Το νούμερο αυτό αντιπροσωπεύει τις 4πλάσιες πωλήσεις από τις προβλεπόμενες της μάρκας (450 ανά μήνα), κάτι που αν μη τι άλλο δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού για το πισωκίνητο κουπέ.

Ένα επίσης αξιοσημείωτο στοιχείο των πρώτων πωλήσεων του Subaru BRZ, είναι ότι το κοινό που το επέλεξε είναι περισσότερο νεανικό από το αναμενόμενο, με πάνω από το 1/4 των αγοραστών να είναι κάτω των 30 ετών, ενώ σχεδόν το 60% αυτών δεν ξεπερνά τα 40 έτη. Επίσης, τα 2/3 των πωλήσεων αφορούν στην έκδοση με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, έναντι της αυτόματης εκδοχής.

Σε ό,τι αφορά τη συνέχεια της διάθεσής του στις παγκόσμιες αγορές, το νέο BRZ, μετά και το λανσάρισμά του στις Η.Π.Α. στις 20 του Απρίλη, θα ξεκινήσει να προσφέρεται στην Ευρώπη από τον Ιούνιο και μέχρι τα τέλη της χρονιάς, ανάλογα με την κάθε αγορά. Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, προς το παρόν και λόγω του 2λιτρου κινητήρα του (200 PS), δεν υπάρχει ακριβής πληροφόρηση για το εάν και πότε το BRZ θα λανσαριστεί.

TAG