Επιβεβαίωση για την παραγωγή του ηλεκτρικού VW Golf το 2013 - Θα λέγεται E-Golf!

Είναι πλέον επίσημο: Στα τέλη του 2013 η VW θα λανσάρει σε Ευρώπη και Η.Π.Α. το πρώτο ηλεκτρικό Golf.
Σας το είχαμε αποκαλύψει κιόλας από τον περσινό κιόλας Ιούνιο, ότι το πρώτο ηλεκτρικό VW Golf στην ιστορία θα το δούμε το 2013. Και πλέον, ο Πρόεδρος της VW Αμερικής Jonathan Browning επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μας, δηλώνοντας και επίσημα ότι η παραγωγή του άκρως οικολογικού Golf θα ξεκινήσει στα τέλη της επόμενης χρονιάς, με το νέο μοντέλο να λανσάρεται ταυτόχρονα σε Ευρώπη και Η.Π.Α.

Με ηλεκτροκινητήρα 115 ίππων και αυτονομία 150 χλμ.
με μια πλήρη φόρτιση θα έρθει το ηλεκτρικό Golf.
Το ηλεκτρικό VW Golf θα βασιστεί πάνω στην επόμενη γενιά του μικρομεσαίου γερμανικού μοντέλου, που θα δούμε στην Έκθεση του
Παρισιού το Σεπτέμβριο. Στις αγορές η διάθεσή
του θα ξεκινήσει ένα χρόνο αργότερα, στα τέλη του 2013, με μια ακόμη οικολογική έκδοση, το πρώτο υβριδικό VW Golf, να ακολουθεί το 2014.

Σε ό,τι αφορά στο τεχνικό κομμάτι, το πρώτο ηλεκτρικό Golf στην ιστορία θα χτιστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα MQB του Ομίλου VW, ενώ στο πεδίο του κινητήρα θα χρησιμοποιεί το ίδιο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με το πρωτότυπο Golf blue e-motion. Αυτό αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 115 ίππων ισχύος και 270 Nm ροπής. Η ενέργεια αντλείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου, ενώ με μια μόνο φόρτιση η αυτονομία αγγίζει τα 150 χλμ. (τελική ταχύτητα 140 χλμ./ώρα). Σε ό,τι αφορά στην ονομασία του αυτοκινήτου, φαίνεται ότι τελικά το "E-Golf" είναι το πλέον πρέπον όνομα, το οποίο θα τονίσει τη διαφορετικότητα του μοντέλου.

Εκτός πάντως του VW E-Golf, το 2014 η Audi θα λανσάρει στις Ευρωπαϊκές αγορές και μια ηλεκτρική έκδοση του νέου A3, που μόλις πριν λίγες ημέρες έκανε το ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης. Θυμίζουμε ότι τόσο το επόμενο Golf, όσο και το νέο A3, είναι χτισμένα πάνω στο ίδιο προσθιοκίνητο νέο δάπεδο MQB του VW Group.
TAG