Παρά την πτώση στις πωλήσεις, η VW διπλασιάζει την παραγωγή στη Σλοβακία

Η πλήρης διάθεση του VW up! και η επικείμενη προσθήκη νέων εκδόσεων στη γκάμα, αυξάνει την παραγωγή στη Σλοβακία.
Αν και οι Ευρωπαϊκές πωλήσεις τη φετινή χρονιά ξεκίνησαν με αρνητικό πρόσημο, η VW αποφασίζει να διπλασιάσει την παραγωγή στο εργοστάσιο της Μπρατισλάβα στη Σλοβακία και να τη φτάσει πλέον στα 400.000 αυτοκίνητο το χρόνο.

Στη Μπρατισλάβα, εκτός του VW up! κατασκευάζονται και
τα "αδελφά" Seat Mii και Skoda Citigo.
Το εργοστάσιο της Μπρατισλάβα παρήγαγε 210.441 αυτοκίνητα πέρυσι έναντι 144.510 το 2010, με το 93% εξ αυτών να αφορά στην παραγωγή των VW Touareg και Audi Q7 (κατασκευάζονται εκεί και αμαξώματα για την Porsche Cayenne). Πλέον όμως, η προσθήκη των νέων VW up!, Seat Mii και Skoda Citigo στις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου σχεδόν διπλασιάζει την παραγωγικότητα στα 400.000 αυτοκίνητα. Και αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί η VW έχει ως στόχο να συγκεντρώσει όσο γίνεται περισσότερη από την Ευρωπαϊκή της παραγωγή στα εργοστάσιά της στην Ανατολική Ευρώπη, εκεί όπου τα χαμηλά κόστη εργασίας εγγυώνται και λιγότερα έξοδα παραγωγής.

Η ενίσχυση αυτή της παραγωγής του εργοστασίου της VW στη Σλοβακία συμβαίνει την ίδια ακριβώς στιγμή που η οικονομική κρίση της εποχή, έχει μειώσει κατά 1.000.000 οχήματα (ή 6%) τις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Ιανουάριο. Ακόμη και η ίδια η VW είδε τις Ευρωπαϊκές τις πωλήσεις το πρώτο μήνα του έτους να μειώνονται κατά 1% σε σχέση με το 2011, κάτι που αναμένεται βέβαια να αλλάξει με την είσοδο των νέων μίνι των VW, Seat και Skoda στις αγορές, πάνω στα οποία όλο το VW Group στηρίζει πολλά...
TAG