"Έφυγε" ο Ferdinard Alexander Porsche

Ο ιδρυτής της Porsche, Ferdinard Porsche (κέντρο) μαζί με τα δύο του εγγόνια: Αριστερά o Ferdinard Alexander Porsche
 και δεξιά o Ferdinard Piech. Στα χέρια του, κρατά ένα μοντέλο υπό κλίμακα της Porsche No 1 (356).
Ο "πατέρας" της Porsche 911 και εγγονός του ιδρυτή της Porsche, ο Ferdinard Alexander Porsche, άφησε χθες τη τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

O Ferdinard Alexander Porsche ποζάρει μαζί με την
πρώτη γενιά της Porsche 911.
Ο Ferdinard Alexander Porsche γεννήθηκε στη Στουτγκάρδη στις 11 Δεκεμβρίου 1935 και ήταν εγγονός του ιδρυτή της Porsche, Ferdinard Porsche. Σε ηλικία 23 ετών, ακολουθώντας τα οικογενειακά του γονίδια, εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας και 4 χρόνια αργότερα, το 1962, ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της Porsche. Το 1963 ο Ferdinard Alexander Porsche ολοκλήρωσε το σχεδιασμό της περίφημης Porsche 901, η οποία ύστερα από διαμάχη με τη Peugeot για τη χρήση του "0" στο κέντρο του ονόματος, μετονομάστηκε στη θρυλική πλέον, Porsche 911.

Στα επόμενα χρόνια, ο Ferdinard Alexander Porsche ασχόληθηκε με το σχεδιασμό αυτοκινήτων παραγωγής και αγωνιστικών μοντέλων της Porsche, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν η Porsche 904 και η θρυλική Porsche Type 804 F1. Το 1972, ο εγγονός του ιδρυτή της εταιρείας αποχώρησε από την Porsche και δημιούργησε στη Στουτγκάρδη το "Porsche Design Studio", που ανέλαβε τη δημιουργία αξεσουάρ (γυαλιά, ρολόγια κ.λπ.) και γενικότερων προϊόντων με το brand name "Porsche Design". Την περιόδο μεταξύ 1990 και 1993 ανέλαβε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Porsche, αφήνωντας έπειτα τη θέση του στον γιό του Oliver. Το 2005 ανακηρύχθε Επίτιμος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Γερμανικής μάρκας.
TAG