Infiniti LE Concept: Το πολυτελές μέλλον του ηλεκτρικού Nissan LEAF! [+video]

Το πρωτότυπο LE της Νέας Υόρκης, μας αποκαλύπτει το ποιόν του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της Infiniti.
Βασισμένο πάνω στο ηλεκτρικό LEAF της Nissan, το πρωτότυπο LE της Infiniti μας αποκαλύπτει την επικείμενη προσθήκη στη γκάμα ενός πολυτελούς και δυναμικού ηλεκτρικού σεντάν - το πρώτο στην ιστορία της μάρκας!

Το σεντάν αμάξωμα του Infiniti LE διακρίνεται για
την αεροδυναμική του και τη διαφορετικότητά του.
Την παγκόσμια πρεμιέρα του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης κάνει το πρωτότυπο Infiniti LE, το οποίο, σύμφωνα με τους ανθρώπους της μάρκας, θα μας οδηγήσει χωρίς μεγάλες αλλαγές σε ένα νέο ηλεκτρικό premium μικρομεσαίο σεντάν. Το 4θυρο LE βασίζεται πάνω στο ηλεκτρικό Nissan LEAF και ειδικότερα, διαθέτει το ίδιο προσθιοκίνητο πάτωμα και επίσης, το ίδιο οικολογικό σύστημα κίνησης.

Στο εσωτερικό, οι πολλές ψηφιακές οθόνες τονίζουν
το ξεχωριστό χαρακτήρα του Infiniti LE.
Υπεύθυνος για την κίνηση του πρωτότυπου είναι ένας ηλεκτροκινητήρας με ισχύ 134 ίππων και μέγιστη ροπή 325 Nm, ο οποίος λαμβάνει ηλεκτρική ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων-λιθίου. Σύμφωνα με την Infiniti, η αυτονόμια της μπαταρίας επαρκεί για αποστάσεις έως και 160 χιλιομέτρων, με την φόρτισή της να γίνεται μέσω μιας απλής πρίζας του κοινού ηλεκτρικού δικτύου. Επίσης, η εταιρεία έχει εξελίσσει και ένα εντυπωσιακό Ασύρματο Σύστημα Φόρτισης ειδικά για το πρωτότυπο, το οποίο καταργεί τα καλώδια για να φορτίσει το αυτοκίνητο (δείτε το στο video).

Η εμφάνιση του πρωτότυπου της Infiniti ακολουθεί πιο δυναμικές γραμμές από αυτές του "αδελφού" Nissan LEAF, σε ένα τελικό αποτέλεσμα που ωστόσο στις φωτογραφίες δείχνει κάπως ιδιαίτερο. Φυσικά, ένα τόσο οικολογικό μοντέλο όσο το πρωτότυπο LE, δεν θα μπορούσε παρά να είχε και ένα super-αεροδυναμικό αμάξωμα, με την Infiniti να ανακοινώνει συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις στο cd:0,25. Αρκετά ενδιάφερουσα είναι πάντως και η σχεδίαση του εσωτερικού, με τις τρεις ξεχωριστές ψηφιακές οθόνες στον πίνακα οργάνων και την κονσόλα, να τονίζουν το high-tech χαρακτήρα του οχήματος.


TAG