H Mazda επιβεβαιώνει και επίσημα ότι το πρωτότυπο Takeri θα είναι το νέο Mazda6!

Αυτό είναι και επίσημα το σχεδιαστικό μέλλον του νέου Mazda6, το οποίο η Mazda θα μας αποκαλύψει στο Παρίσι το Σεπτέμβριο.
Σας το είχαμε πει κιόλας από το Φεβρουάριο και πλέον, η Mazda μας "δικαίωσε" και επίσημα, αφού στο πλαίσιο της παρουσίασης του πρωτότυπου Takeri στη Νέα Υόρκη, αποκάλυψε ότι αυτό θα είναι το εντυπωσιακό νέο Mazda6!

Προς το παρόν, μόνο μεγάλου κυβισμού κινητήρες
2,0 και 2,2 λίτρων θα εφοδιάσουν το μοντέλο παραγωγής.
Το πρωτότυπο Takeri της Mazda το είδαμε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο στο Τόκιο και λίγο αργότερα το Μάρτιο στη Γενεύη, παρουσιάστηκε και σε Ευρωπαϊκό έδαφος. Πλέον, η Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης είναι η τρίτη έκθεση που λαμβάνει μέρος το ιαπωνικό πρωτότυπο, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης βέβαια του οποίου, η Mazda αποφάσισε να ανακοινώσει ότι αυτό θα μας οδηγήσει απευθείας στην επόμενη γενιά του Mazda6.

H επίσημη πρώτη του νέου Mazda6 θα γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού και η σχεδίασή του θα επηρεαστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από το πρωτότυπο Takeri. Και σύμφωνα με αυτό, το νέο μεσαίο της Mazda θα αποκτήσει ένα εντυπωσιακό αμάξωμα 4θυρου κουπέ μοντέλου, με μυώδεις γραμμές που θα τονίσουν το δυναμισμό της μάρκας.

Στο κομμάτι των κινητήρων, το ιαπωνικό μεσαίο θα αποκτήσει το νέο SKYACTIV-G βενζινοκινητήρα της Mazda, με κυβισμό στα 2,0 λίτρα και σημαντική βελτίωση στην κατανάλωση καυσίμου. Επίσης, σίγουρος πρέπει να θεωρείται και ο 2,2 λίτρων turbo diesel κινητήρας SKYACTIV-D του πρωτότυπου, ο οποίος έχει ακόμη πιο χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2. Στα κιβώτια, ο βενζινοκινητήρας θα διατεθεί με ένα μηχανικό και ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ για τον diesel προς το παρόν υπάρχει επιλογή μόνο για το αυτόματο κιβώτιο. Σε όλες τις περιπτώσεις τέλος θα υπάρχει το σύστημα start/stop "i-stop" της Mazda, που θα μειώσει περαιτέρω εκπομπές CO2 και κατανάλωση καυσίμου.

TAG