Η Ford απαντά στο Nissan Juke - Ιδού το νέο EcoSport!


Για πρώτη φορά στην ιστορία η Ford μας φέρνει ένα μικρό SUV, με το νέο EcoSport να μπαίνει σύντομα στην κατηγορία.

Δεν είναι όμως μόνο η Peugeot, η οποία με το Urban Crossover Concept του Πεκίνο σχεδιάζει να εισέλθει στην κατηγορία των μικρών SUV, αφού και η Ford με το παραγωγής EcoSport που ντεμπούταρε στο Πεκίνο, έχει τη δική της απάντηση στην επιτυχία του Juke της Nissan!

Με 5θυρο αμάξωμα compact διαστάσεων, το EcoSport
τοποθετείται στην κατηγορία των μικρών SUV.
To νέο Ford EcoSport το είχαμε δει για πρώτη
φορά σε πρωτότυπη μορφή στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Νέο Δελχί τον Ιανουάριο και πλέον στο Πεκίνο, η μάρκα μας αποκαλύπτει τη δική της πρόταση για την κατηγορία των μικρών SUV. Το EcoSport θα κατασκευάζεται σε Κίνα, Ινδία, Ταϊλάνδη και Νότια Αμερική, ενώ θα είναι ένα πραγματικά παγκόσμιο αυτοκίνητο, αφού θα διατεθεί σε σχεδόν 100 αγορές παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων φυσικά και οι χώρες της Ευρώπης. Στόχος του EcoSport είναι να ενισχύσει την παρουσία της Ford στις μικρές κατηγορίες και μάλιστα, να ανταγωνιστεί την πλέον hot κατηγορία των μικρών SUV, εκεί όπου μέσα στην επόμενη διετία, αναμένουμε τουλάχιστον άλλα τρία νέα μοντέλα του είδους, εκτός του κραταιού αυτή τη στιγμή, Nissan Juke.

Το εσωτερικό προέρχεται από αυτό του Ford Fiesta,
χωρίς πολύ μεγάλες αλλαγές.
Σχεδιαστικά, το EcoSport διατηρεί κάποιες ομοιότητες με το Ford Fiesta, όμως αυτό που ξεχωρίζει στην παρουσία του είναι η μεγάλη χρωμιωμένη μάσκα του και τα μακρόστενα εμπρόσθια φωτιστικά, που είναι τοποθετημένα ψηλότερα από το συνηθισμένο. Στο εσωτερικό, το ταμπλό μαζί με όλα τα χειριστήρια και όργανα έχει μεταφερθεί σχεδόν αυτούσιο από το Fiesta, ενώ μόνο το κάθετο design των ακριανών αεραγωγών, διαφοροποιούνται έναντι του μικρού μοντέλου της Ford.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στη γκάμα θα είναι ο νεότερος,
1.000άρης EcoBoost βενζινοκινητήρας της Ford.
Το νέο Ford EcoSport, ανάλογα με την αγορά που θα διατεθεί, θα έλθει με μια πλήρη γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου. Ανάμεσά τους, θα ξεχωρίσουμε το νέο 1.000άρη EcoBoost 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα, ο οποίος σε αποδόσεις 105 και 125 ίππων, θα συνδυάσει τις καλές επιδόσεις με τη χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές CO2. Στον τομέα των diesel, ένα νέο μοτέρ TDCi
1,5 λίτρων θα έλθει για να προσφερθεί με το EcoSport, αλλά και να αντικαταστήσει σε όλη τη γκάμα της Ford τα υπάρχοντα μοτέρ των 1,4 και
1,6 λίτρων. Σε όλες τις περιπτώσεις, η κίνηση θα μεταδίδεται στους εμπρόσθιους τροχούς του μοντέλου, χωρίς προς το παρόν η Ford να αποκαλύπτει εάν θα υπάρξει και τετρακίνητη εκδοχή του αυτοκινήτου της. Τέλος, μεταξύ των κιβωτίων του νέου EcoSport θα υπάρχει και το νεότερο, 6ατάχυτο διπλού συμπλέκτη PowerShift της μάρκας.
TAG