Ακόμη και η MG θα λανσάρει ένα νέο μικρό SUV - Και θα έχει μια άκρως ενδιαφέρουσα σχεδίαση!

Με ρετρό αισθητικά στοιχεία, το πρωτότυπο MG Icon το 2014 θα μπει στην παραγωγή, όντας το πρώτο SUV της μάρκας.
Από το 2007 η ιστορική MG βρίσκεται στα χέρια της Κινέζικης SAIC και έτσι, το φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνο ήταν η καλύτερη αφορμή για να μας δείξει το πρώτο SUV της ιστορίας της. Ιδού λοιπόν το πρωτότυπο MG Icon, ένα νέο μικρό SUV, το οποίο σε 2 χρόνια από σήμερα θα μας οδηγήσει σε ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο παραγωγής!

Το εσωτερικό του πρωτότυπου έχει εντυπωσιακή αισθητική,
ενώ διαθέτει 4 ανεξάρτητες θέσεις επιβατών.
Ένας turbo κινητήρας 1,5 λίτρων με 140 περίπου ίππους
θα ακολουθήσει το Icon στο μοντέλο παραγωγής.
Μετά την απόκτησή της από τον Κινέζικο κολοσσό SAIC το 2007, η MG έχει αρχίσει σιγά-σιγά να ξαναποκτά υπόσταση, αφού σήμερα έχει δημιουργήσει μετά από χρόνια μια σχεδόν πλήρη γκάμα μοντέλων (MG 3, MG 5, MG 6). Και τα τρία αυτά νέα μοντέλα προσφέρονται αυτή τη στιγμή στην Κίνα, με την MG να σχεδιάζει μέχρι το 2013 να τα προσφέρει και εν Ευρώπη. Ήδη μάλιστα το MG 6 πωλείται στην Μεγάλη Βρετανία και θα ακολουθηθεί από το MG 3 μέσα στη χρονιά και το MG 5 του χρόνου. Όμως, οι Κινέζοι δεν μένουν ήσυχοι με όλα αυτά, αφού η παρουσίαση του πρωτότυπου MG Icon στο Πεκίνο, μας αποκάλυψε ότι μέχρι το 2014 θα μπουν και στην πλέον "Ευρωπαϊκή" κατηγορία των μικρών SUV.

Το νέο μικρό SUV της MG έχει λάβει σχεδιαστικές επιρροές από το ιστορικό MGB GT των δεκαετιών του '60 και '70, σε ένα αποτέλεσμα πάντως, το οποίο δείχνει λίγο περίεργο για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα. Στο εσωτερικό του, η σχεδίαση είναι σαφώς πιο ελκυστική από αυτή του αμαξώματος, ενώ υπάρχει χώρος για 4 επιβάτες σε ισάριθμα ανεξάρτητα καθίσματα. Το πάτωμα τώρα του πρωτότυπου είναι δανεισμένο από αυτό του Κινέζικου Roewe 350, αλλά και του μικρομεσαίου MG 5, ενώ ο κινητήρας του είναι ένα turbo τετρακύλινδρο μοτέρ 1,5 λίτρων, με απόδοση 137 ίππων. Το μοτέρ αυτό θα υπάρχει και κάτω από το καπό του αυτοκινήτου που θα μπει στην παραγωγή.
TAG