Η Maserati θα κατασκευάσει τελικά την Alfa Romeo 4C!

Το Μάιο του 2013 θα μπει στην παραγωγή η πολυπόθητη Alfa Romeo 4C, η οποία θα κατασκευαστεί σε εργοστάσιο της Maserati.
Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης για εξάπλωση της γκάμας της Maserati με τρία νέα μοντέλα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, το Fiat Group ανακοίνωσε ότι η Maserati θα είναι αυτή που θα κατασκευάσει και ένα νέο μοντέλο της Alfa Romeo. Και αυτό δεν θα είναι άλλο από τη ολοκαίνουργια Alfa Romeo 4C!

Αυτή είναι η νέα Maserati Kubang, το πρώτο SUV
στην ιστορία της μάρκας, που θα δούμε από το 2013.
Το μέλλον της Maserati, μετά από αρκετές δεκαετίες, διαγράφεται λαμπρό. Τρία νέα μοντέλα θα μας φέρει η ιταλική πολυτελής φίρμα μέχρι και το 2014, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται το πρώτο SUV στην ιστορία της μάρκας (Kubang), ο διάδοχος της Quattroporte και ένα νέο πολυτελές 4θυρο κουπέ. Έτσι, η Maserati θα αποκτήσει μια σχεδόν πλήρη πολυτελή γκάμα μοντέλων, με το Fiat Group να ανακοινώνει ότι στην πρώτη πλήρη χρονιά της νεάς αυτής γκάμας, το 2015, 50.000 αυτοκίνητα θα κατασκευάζονται για τη Maserati. Και για να γίνει αυτό εφικτό, η Fiat θα δώσει στη Maserati το πρώην εργοστάσιο του Bertone, σε μια νέα επένδυση 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Η μοναδική Alfa Romeo 8C Competizione κατασκευάστηκε
από τη Maserati, ως πιο "ειδική" στη κατασκευή κουπέ.
Στην ίδια όμως ανακοίνωση έγινε γνωστό ότι η Maserati, το Μάιο του 2013 θα ξεκινήσει να παράγει και ένα ακόμη νέο μοντέλο, αυτή τη φορά όμως για την Alfa Romeo! Αυτό είχε συμβεί ξανά πριν λίγα χρόνια, όταν και η περίφημη Alfa Romeo 8C Competizione κατασκευαζόταν από τη Maserati από το 2007 μέχρι και το 2010. Και πλέον, η νέα κουπέ Alfa που θα κατασκευαστεί από το πολυτελές ιταλικό brand σε 2.500 μονάδες το χρόνο, θα είναι η περίφημη Alfa Romeo 4C.

Η 4C είναι ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα νέα μοντέλα της Alfa Romeo, το οποίο σε πείσμα των καιρών, θα αποτελέσει ένα πισωκίνητο, εκρηκτικό compact κουπέ με μοναδική σχεδίαση. Η κατασκευή του θα είναι όσο πιο ελαφριά γίνεται, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για βάρος μόλις 850 κιλών! Επίσης, το μήκος του νέου διθέσιου ιταλικού κουπέ θα βρίσκεται μόλις περί τα 4 μέτρα, ενώ ο κινητήρας του θα βρίσκεται τοποθετημένος στο κέντρο για καλύτερη κατανομή του βάρους. Το μοτέρ αυτό, θα είναι ο 4κύλινδρος turbo άμεσου ψεκασμού TBi βενζινοκινητήρας των 1,75 λίτρων, με απόδοση περίπου στους 230 ίππους. Οι επιδόσεις αναμένονται εκρηκτικές, την ίδια στιγμή που η κατανάλωση θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.
TAG