Αποκάλυψη της νέας Porsche Cayenne GTS με 420 ίππους [+video]

Η ισχυρότερη ατμοσφαιρική Porsche Cayenne επιστρέφει, με περισσότερη δύναμη και σπορ εμφάνιση.
Για αυτούς που η Cayenne S είναι λίγη, ενώ η Cayenne Turbo είναι υπερβολική, η Porsche παρουσιάζει τη δεύτερη γενιά της Cayenne GTS. Με 420 ίππους ισχύος και περισσότερο σπορ στήσιμο και εμφάνιση, η νέα Cayenne GTS θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνο στα τέλη Απριλίου.

Αρκετά δυναμικά οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά,
αναμένεται να προσφέρει η δεύτερη γενιά της Cayenne GTS.
Η νέα προσθήκη στη γκάμα της Porsche Cayenne εφοδιάζεται με μια αναβαθμισμένη εκδοχή του ατμοσφαιρικού V8 βενζινοκινητήρα των 4,8 λίτρων της Porsche Cayenne S. Η έκδοση αυτή αποδίδει 20 περισσότερους ίππους (420 συνολικά), ενώ η δύναμη στέλνεται και στους τέσσερις τροχούς, μεσώ του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων Tip-tronic S, με κοντύτερη τελική σχέση μετάδοσης. Στις επιδόσεις, η Cayenne GTS απαιτεί μόνο 5,7 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα (-0.2 δλ. σε σχέση με την Cayenne S) και η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 261 χλμ./ώρα. Την ίδια στιγμή, η Porsche ανακοινώνει ότι η μέση κατανάλωση φτάνει τα 10,7 λτ./100 χλμ.

Στο εσωτερικό, τα σπορ καθίσματα με δέρμα και αλκαντάρα
αποτελούν την κυριότερη νέα προσθήκη.
Ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι της "υπόστασης" της νέας Porsche Cayenne GTS, είναι το αποκλειστικό, χαμηλωμένο της πλαίσιο (κατά 24 χλστ. σε σχέση με την Cayenne S), το οποίο αναμένεται να προσφέρει περισσότερη σιγουριά στις στροφές και μικρότερες κλίσεις από το αμάξωμα. Αισθητικά, η νέα Cayenne GTS εκτός από το "χαμήλωμά" της, προβάλει τον περισσότερο σπορτίφ χαρακτήρα της, μέσω των πλαϊνών ποδιών, των τονισμένων θόλων, του επηρεασμένου από την Cayenne Turbo εμπρόσθιου προφυλακτήρα, αλλά και της πίσω αεροτομής. Επίσης, οι τροχοί των 20 ιντσών φέρουν νέα σχεδίαση, ειδικά για το νέο αυτό μοντέλο. Στο εσωτερικό τέλος, η νέα Cayenne GTS εφοδιάζεται με σπορ καθίσματα που συνδυάζουν το δέρμα και το αλκαντάρα.

Η διάθεση της νέας Porsche Cayenne GTS στην Ευρώπη αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο, ενώ το επίσημο ντεμπούτο της, η νέα Porsche το κάνει στην Έκθεση του Πεκίνο σε λίγες ημέρες. Στη Γερμανία, η τιμή της έχει οριστεί στα 90.774 ευρώ.



TAG