Η Toyota πιθανότατα επιστρέφει στα Ράλι με την turbo εκδοχή του Yaris!

Με έναν νέο turbo 1.600άρη και το πρώτο Yaris WRC στην ιστορία, η Toyota φέρεται να ετοιμάζεται να ξαναμπεί στα Ράλι.
Για 27 ολόκληρα χρόνια, από το 1972 μέχρι και το 1999, η Toyota μεσουρανούσε στα Ράλι και σίγουρα, μια πιθανή επιστροφή της θα έστελνε... στα ουράνια τους πιστούς οπαδούς τους. Και σήμερα, η πληροφορία για επικείμενη επιστροφή των Ιαπώνων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC), δεν μπορεί παρά να είναι η είδηση της ημέρας!

Η πληροφορία δόθηκε στη δημοσιότητα από το αμερικάνικο Car and Driver, το οποίο επικαλείται τις δηλώσεις εκπροσώπου της Toyota, ο οποίος αποκάλυψε ότι οι Ιάπωνες σκέφτονται πολύ σοβαρά την είσοδο στα Ράλι. Το αυτοκίνητο με το οποίο θα πάρουν μέρος είναι το Yaris, το οποίο θα φορά έναν ολοκαίνουργιο turbo κινητήρα 1,6 λίτρων, ενώ θα έχει κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

To εικονιζόμενεο VW Polo R WRC, θα είναι σίγουρα
το μεγάλο ντεμπούτο της επόμενης χρονιάς στα Ράλι.
Σύμφωνα με την Toyota, ο νέος αυτός κινητήρας βρίσκεται αυτή τη στιγμή ακόμη σε στάδιο εξέλιξης και σίγουρα, το πρώτο αγωνιστικό Yaris σε WRC, θα χρειαστεί τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο για τα παρουσιαστεί. Απέναντί του, το Yaris WRC θα βρει τα Ford Fiesta RS WRC, Citroen DS3 WRC και Mini Countryman John Cooper Works WRC, καθώς επίσης και το VW Polo R WRC, που θα έχει το 2013 την πρώτη του χρονιά. Η νέα αυτή εμπλοκή των Ιαπώνων στα Ράλι, εντάσσεται στην προσπάθειά τους να προσδώσουν πλέον περισσότερο πάθος στα δημιουργήματά του και σίγουρα, η επιστροφή στο σπορ θα αποτελέσει μια θαυμάσια ευκαιρία για να το καταφέρουν, ύστερα μάλιστα από την 7ετή (2002-2009), αποτυχημένη παρουσία τους στη Φόρμουλα 1.
TAG