To VW Up! ανακυρήσσεται "Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2012"

Το VW Up! είναι το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο του 2012, με τη VW να κατακτά το βραβείο για 3η φορά τα 4 τελευταία χρόνια.
Παρότι δεν κατάφερε να πάρει τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2012 (σ.σ. πήγε στα Opel Ampera/Chevrolet Volt), το VW Up! κατέκτησε τελικά τον τίτλο του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς για το 2012.

To Range Rover Evoque πήρε το βραβείο
Παγκόσμιας Σχεδίασης για το 2012.
Το VW Up! είναι λοιπόν το φετινό Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς και για να το καταφέρει αυτό, συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους ανάμεσα σε 34 συνολικά καινούργια μοντέλα. Στην τελική τριάδα, το Up! υπερκέρασε τις νέες BMW Σειρά 3 και Porsche 911, με την κριτική επιτροπή να δηλώνει ότι "το Up! ανέβασε τον πήχη, στο τι πρέπει να περισμένουμε πλέον στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης".

Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Επιδόσεων της Χρονιάς 2012
είναι η νέα γενιά της Porsche 911.
Εκτός από τον τίτλο του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς, ανακοινώθηκε επίσης ότι το Range Rover Evoque κατακτά το βραβείο Παγκόσμιας Σχεδίασης Αυτοκινήτου για το 2012, η Porsche 911 είναι το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Επιδόσεων του 2012, ενώ τέλος η Mercedes C 250 CDI BlueEFFICIENCY είναι το Παγκόσμιο Οικολογικό Αυτοκίνητο της χρονιάς.

Η ανακοίνωση των νικητών έγινε στα πλαίσια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, ενώ φέτος οι ψήφοι προήλθαν από 64 δημοσιογράφους αυτοκινήτου, που προέρχονται από 25 διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Ο θεσμός του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς διεξάγεται τα τελευταία 8 χρόνια, με νικητές της περασμένη τριετία το Nissan LEAF (2011), το VW Polo (2010) και το VW Golf (2009).

TAG