Η Aston Martin αποχαιρετά τη DBS με τις συλλεκτικές Ultimate Coupe και Volante

Με τις 100 συλλεκτικές εκδόσεις Ultimate, η Aston Martin λέει "αντίο" στη DBS και προετοιμάζεται για τη νέα το 2013.
Η κορυφαία Aston Martin στη γκάμα, η περίφημη DBS, θα ολοκληρώσει την παραγωγή της μέχρι τα τέλη της χρονιάς και οι Βρετανοί, θέλοντας να την αποχαιρετίσουν, δημιούργησαν την ειδική συλλεκτική έκδοση Ultimate, τόσο για την Coupe, όσο και για τη Volante.

Χωρίς αλλαγές στον κινητήρα, αλλά με δυνατότητα επιλογής
για χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο για τη DBS Ultimate.
Το 2012 είναι η τελευταία χρονιά της DBS στη γκάμα της Aston Martin και η βρετανική εταιρεία θα κατασκευάσει μόνο 100 συλλεκτικές Ultimate, οι οποίες θα αποτελέσουν και τις αποχαιρετιστήριες του αυτοκινήτου. Η έκδοση αυτή θα διατεθεί τόσο στην Coupe όσο και στην "ανοιχτή" Volante, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα για επιλογή κιβωτίου 6 σχέσεων χειροκίνητου ή αυτόματου. Στο πεδίο του κινητήρα, παραμένει χωρίς αλλαγές ο θηριώδης V12 των 6,0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 510 ίππους στις 6.500 στροφές.

Μοναδικά πολυτελές και σπορτίφ το εσωτερικό
της συλλεκτικής Aston Martin DBS.
Ποιες είναι όμως οι διαφορές της συλλεκτικής DBS Ultimate; Κατ' αρχάς στο αμάξωμα, ο αγοραστής θα έχει να επιλέξει μεταξύ τριών μοναδικών χρωματισμών με ονόματα "Silver Fox", "Quantum Silver" και "Carbon Black". Επίσης, τα αυτοκίνητα θα εξοπλιστούν με ειδικής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου, καπάκια καθρεπτών και λωρίδες πίσω φωτιστικών από ανθρακονήματα, ειδικά λογότυπα "Ultimate", αλλά και δαγκάνες φρένων σε κίτρινο, κόκκινο ή μαύρο χρώμα. Στο εσωτερικό, οι DBS Ultimate θα έχον δερμάτινο σαλόνι με κόκκινες ραφές σε σχήμα διαμαντιού για τα καθίσματα και το εσωτερικό των θυρών, αλλά και επενδύσεις από ανθρακονήματα και αρκετό δέρμα σε όλο το χώρο των επιβατών.
TAG