Το νέο αυτοκίνητο πόλης της Opel θα λέγεται Adam - Θα βασιστεί στο νέο Corsa και θα το δούμε στις αρχές του 2013!

Το όνομα "Adam" θα συνοδεύσει τελικά το νέο μίνι της Opel, το οποίο θα είναι 3θυρο και άκρως νεανικό (εικόνα με καμουφλάζ).
"Adam" θα ονομάζεται τελικά το νέο μίνι που ετοιμάζει η Opel, όπως μας αποκάλυψε και επίσημα η εταιρεία. Το νέο αυτό μοντέλο θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο Παρίσι το Σεπτέμβριο και με το στιλάτο αμάξωμά του, θα αποτελέσει την απάντηση της Opel στο Fiat 500 και το Ford Ka.

Μέχρι σήμερα είχαν ακουστεί πολλά ονόματα για το νέο μίνι που ετοιμάζει η Opel και το οποίο, σε αντίθεση με το προηγούμενο Agila που στηρίζοντας σε μοντέλα της Suzuki (Wagon R+ και Splash), αποτελεί ένα 100% project της GM. Ανάμεσα στα ονόματα που είχαν λοιπόν ακουστεί, πολλοί πίστευαν ότι το πιο πιθανό για να λάβει το νέο μοντέλο ήταν το "Allegra". Όμως η άποψη της Opel ήταν διαφορετική και τελικά, το νέο Γερμανικό μίνι αποκαλύφθηκε ότι θα ονομαστεί "Adam".

Το Adam θα βασιστεί στην πλατφόρμα του επόμενου Corsa,
ενώ θα μας φέρει και μια νέα γενιά 3κύλινδρων μοτέρ.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα παρουσίασής του, το νέο Opel Adam θα το δούμε για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, ώστε 4 περίπου μήνες αργότερα να το υποδεχτούμε και στις Ευρωπαϊκές αγορές. Στα λίγα στοιχεία που έχουμε σήμερα στα χέρια μας, γνωρίζουμε ότι το νέο Adam θα είναι μεγαλύτερο από τα συνήθη μίνι μοντέλα και με μήκος στα 3,7 μέτρα, θα είναι το ίδιο με το Mini της BMW. Το αμάξωμά του επίσης θα είναι αποκλειστικά 3θυρο, ενώ σχεδιαστικά, αναμένεται να έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον και ιδιαίτερα νεανικό design. Επίσης, πρόθεση της Opel είναι να δώσει στον ιδιοκτήτη τη δυνατότητα για πολλές χρωματικές και στυλιστικές αλλαγές στο αυτοκίνητο, ώστε να το εξατομικεύσει.

Το πάτωμα στο οποίο θα βασιστεί το νέο Opel Adam είναι επίσης καινούργιο και πρόκειται για τη νέα προσθιοκίνητη μικρή πλατφόρμα της GM, η οποία έχει εξελιχθεί στην Κορέα. Πάνω σε αυτή την πλατφόρμα θα βασίσει την ύπαρξή του και το επόμενο Opel Corsa, ενώ οι ρυθμίσεις της θα γίνουν στη Γερμανία. Εκεί, στο εργοστάσιο της Opel στο Άιζεναχ, θα γίνεται και η κατασκευή του Adam. Από πλευράς κινητήρων, το νέο μίνι της Opel θα λάβει μια καινούργια σειρά 3κύλινδρων οικονομικών και οικολογικών μηχανικών συνόλων βενζίνης και πετρελαίου. Επιπλέον αυτών, θα δούμε και πιο σπορ τετρακύλινδρα μοτέρ στη γκάμα, ενώ το 2015 θα υποδεχτούμε και την 100% ηλεκτρική εκδοχή του.
TAG