Εντυπωσιάζει η BMW Zagato Coupe!

Με μοναδική σχεδίαση, η BMW Zagato Coupe κλέβει τις εντυπώσεις στο φετινό Concorso d'Eleganzia στη Villa D'Este.
Η BMW συνεργάζεται με το Zagato και μας παρουσιάζει αυτό το Σαββατοκύριακο στο Concorso d'Eleganzia της Villa D'Este της Ιταλίας, την εντυπωσιακή BMW Zagato Coupe. Βασισμένο πάνω στη Z4, το Γερμανο-Ιταλικό πρωτότυπο κουπέ προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί το εάν θα πάρει το δρόμο της παραγωγής.

Στο εσωτερικό της BMW Zagato Coupe, τα ακριβά δέρματα
και οι κόκκινες ραφές, συνδυάζουν το σπορ με την πολυτέλεια.
Είναι πλέον καθιερωμένο στο φημισμένο διαγωνισμό κλασσικών αυτοκινήτων Concorso d'Eleganzia που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Grand Hotel Villa D'Este της Λίμνης Κόμο στην Ιταλία, να παρουσιάζεται τουλάχιστον μια παγκόσμια πρεμιέρα ενός εντυπωσιακού πρωτότυπου. Και ενώ πέρσι η Aston Martin V12 Zagato ήταν αυτή που είχε κλέψει τις εντυπώσεις, φέτος τα ηνία παίρνει η BMW με την εντυπωσιακή BMW Zagato Coupe. Προϊόν συνεργασίας με τον Ιταλικό σχεδιαστικό οίκο του Zagato, το χειροποίητο αυτό πρωτότυπο παντρεύει εξαιρετικά το μοναδικό Ιταλικό στυλ, με τις γνωστές γραμμές της BMW Z4.

Το πίσω μέρος της μοναδικής BMW Zagato Coupe
ενσωματώνει χαρακτηριστικά στοιχεία των δημιουργημάτων
του Zagato, σε ένα αποτέλεσμα άκρως ξεχωριστό για τη BMW.
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη σχεδίαση της BMW Zagato Coupe επικεντρώνεται σίγουρα στο πίσω τμήμα, εκεί όπου συναντούμε τη χαρακτηριστικό οροφή του Zagato με τα δύο εξογκώματα πάνω από τα κεφάλια του οδηγού και του συνοδηγού. Πολύ εντυπωσιακή είναι και η σχεδίαση του τελειώματος της οροφής, με τις πίσω κολώνες να καταλήγουν πάνω στο ενιαίο γυάλινο πάνελ, που εφαρμόζει τα όμορφα φωτιστικά και τα λογότυπα της BMW και του Zagato. Στο εμπρόσθιο τμήμα από την άλλη, ξεχωρίζουν τα μικρά ματ "Z" που καλύπτουν όλη τη γρίλια της μάσκας της BMW Zagato Coupe, αλλά και τα φουσκωμένα πλαϊνά φτερά, με τους ενσωματωμένους αεραγωγούς.

Σε ό,τι αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά της BMW Zagato Coupe, προς το παρόν οι Γερμανοί δεν αποκαλύπτουν τον κινητήρα που φορά το νέο τους δημιούργημα, πιθανότατα όμως αυτός είναι το 3λιτρο μηχανικό σύνολο των 306 ίππων της Z4 sDrive35i. Αντίστοιχα, προς το παρόν η BMW δεν ανακοινώνει το εάν θα δούμε τη Zagato Coupe στην παραγωγή, σημειώνει όμως ότι το εντυπωσιακό αυτό μοντέλο έχει δοκιμαστεί ήδη στην πίστα και δεν αποτελεί απλά και μόνο μια σχεδιαστική σπουδή. Το μέλλον και η αποδοχή του στην εκδήλωση της Villa D'Este, θα μας δείξει...

TAG