H VW ξεκινά την παραγωγή του Amarok στη Γερμανία

Από τα τέλη Ιουνίου, όλα τα VW Amarok που πωλούνται στην Ευρώπη θα κατασκευάζονται σε Γερμανικό έδαφος.
Μέχρι σήμερα, το VW Amarok κατασκευαζόταν αποκλειστικά στο εργοστάσιο της μάρκας στο Pacheco της Αργεντινής. Πλέον όμως, η VW ανακοίνωσε ότι το επιβλητικό της pick-up θα ξεκινήσει να παράγεται και στη Γερμανία, στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Αννόβερο.

Σε μια πλήρη χρονιά, 40.000 Amarok θα βγαίνουν από τη
γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του Αννόβερο.
Δύο χρόνια και κάτι μήνες μετά το λανσάρισμα του Amarok, η VW ξεκινά την παραγωγή του και σε Γερμανικό έδαφος, έχοντας ως στόχο την κατασκευή 40.000 αυτοκινήτων σε μια πλήρη χρονιά. Τα "Γερμανικά" Amarok θα διατεθούν στις αγορές της Ευρώπης και της Αφρικής, ενώ η παραγωγή της Αργεντινής σύντομα θα κατευθύνεται μόνο στη Νότια και Κεντρική Αμερική.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των νέων γραμμών παραγωγής του εργοστασίου του Αννόβερο, ο πρόεδρος της VW, Martin Winterkorn, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Το Amarok "made in Αννόβερο" δίνει μια επιπλέον ώθηση στην επιτυχημένη πορεία του pick-up της VW". Προς το παρόν βέβαια στο Αννόβερο ξεκίνησε η κατασκευή των προ-παραγωγής Amarok, με την κανονική παραγωγή να αναμένεται στα τέλη του Ιουνίου. Υπολογίζεται δε ότι τότε, 185 Amarok θα βγαίνουν καθημερινά από τις γραμμές του εργοστασίου.
TAG