Νέο Peugeot 301: Προσιτό σεντάν με μεγάλο πορτ-μπαγκάζ

Στα μικρομεσαία σεντάν κατατάσσεται το Peugeot 301, που αναμένεται να συνδυάζει οικονομική τιμή με πολύ καλούς χώρους.
Έχοντας ως κύριο στόχο να προσφέρει πολύ καλούς χώρους σε προσιτή τιμή, η Peugeot αποκάλυψε τις πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία του νέου 301. Πρόκειται για το νέο μικρομεσαίο σεντάν της μάρκας, το οποίο θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην Έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού το Σεπτέμβριο.

Η σχεδίαση του αμαξώματος είναι μοντέρνα
και εφαρμόζει στοιχεία από τα Peugeot 208 και 508.
Το νέο Peugeot 301 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Peugeot στο Βίγκο της Ισπανίας και από τα τέλη της χρονιάς θα διατεθεί στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική. Με μήκος στα 4,44 μέτρα και μεταξόνιο 2,65 μέτρων το αυτοκίνητο κατατάσσεται στην κατηγορία των μικρομεσαίων σεντάν, έχοντας να αντιμετωπίσει το μελλοντικών ανταγωνισμό των νέων Seat Toledo και Skoda Rapid. Η σχεδίασή του 301 μας αποκαλύπτει ένα μοντέρνο αυτοκίνητο τριών όγκων, με το εμπρόσθιό του τμήμα να παραπέμπει στο μεγαλύτερο Peugeot 508. Στο πίσω τμήμα τα φωτιστικά παραπέμπουν σε αυτά του νέου 208 και ο τρίτος όγκος δείχνει ως φυσική συνέχεια του αμαξώματος.

Η εικόνα στο εσωτερικό δείχνει καλαίσθητη. Ο εξοπλισμός
θα περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα στοιχεία άνεσης.
Στο εσωτερικό του νέου Peugeot 301, η σχεδίαση είναι σύγχρονη, με κάποια από τα χειριστήρια και τους διακόπτες να παραπέμπουν στο αντίστοιχο τμήμα του Peugeot 208 και του μεγαλύτερου 508. Από πλευράς χώρων, η Peugeot ανακοινώνει ότι ο χώρος αποσκευών του νέου 301 θα έχει κορυφαία χωρητικότητα για την κατηγορία 506 λίτρων. Και επιπλέον αυτών, παρότι το 301 έχει κατασκευή με στόχο τη διατήρηση της τιμής του σε προσιτά επίπεδα, η Γαλλική εταιρεία αναφέρει ότι πολλά στοιχεία άνεσης όπως αυτόματος κλιματισμός, ηχοσύστημα με MP3, Bluetooth και θύρα USB, αλλά και αισθητήρες παρκαρίσματος, θα βρίσκονται στον εξοπλισμό του.

Με κινητήρες βενζίνης 1,2 και 1,6 λίτρων, αλλά και με
diesel 1,6 λίτρων θα προσφέρεται το νέο Peugeot 301.
Στο κομμάτι των κινητήρων, το νέο Peugeot 301 θα διατεθεί με τον καινούργιο 3κύλινδρο VTI βενζινοκινητήρα των 1,2 λίτρων και 71 ίππων, ο οποίος θα έχει επιλογή για μηχανικό ή αυτοματοποιημένο κιβώτιο. Στη γκάμα θα υπάρχει επίσης ο 1,6 VTI βενζινοκινητήρας με 115 ίππους, αλλά και ο 1,6 HDI diesel με ισχύ 92 ίππων. Μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο θα είναι διαθέσιμα για τον 1,6 VTI, ενώ ο diesel θα συνδυαστεί αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Παράλληλα πάντως με την αποκάλυψη του νέου 301, η Peugeot προχώρησε και σε μια επιπλέον ανακοίνωση που έχει να κάνει με την αλλαγή του ονόματος όλων των αυτοκινήτων της. Πλέον, το τρίτο ψηφίο των μοντέλων της θα περιοριστεί μόνο στο "1" ή το "8", με το πρώτο να αφορά στις προτάσεις εκείνες που δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο Value for Money. Φυσικά, τα SUV, MPV και Crossover της μάρκας συνεχίζουν να διατηρούν στη μέση της ονομασίας τους το "00" (π.χ. 3008, 4008, 5008).
TAG