Η BMW και η Toyota ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα καινούργιο sportscar! Και έπονται και άλλα...

Ο Πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda (αριστερά) και του BMW Group, Norbert Reithofer (δεξιά) στην ανακοίνωση της συνεργασίας.
Σε μια πολύ σημαντική συμφωνία για το χώρο του αυτοκινήτου, η BMW και η Toyota υπέγραψαν χθες συμβόλαιο συνεργασίας για την κοινή εξέλιξη τόσο ενός νέου σπορ αυτοκινήτου, όσο και διαφόρων τεχνολογιών, που θα ωφελήσουν μια σειρά από νέα μοντέλα των δύο εταιρειών.

Με αρκετή τεχνογνωσία στα υβριδικά (φωτό: Yaris HSD), η
Toyota θα συμβάλει στη συνεργασία στους ηλεκτροκινητήρες.
Μια πολύ σημαντική συνεργασία που είχε ξεκινήσει πέρσι το Δεκέμβριο διευρύνθηκε χθες στο Μόναχο, όταν ο Akio Toyoda, Πρόεδρος της Toyota Motor Corporation (TMC), και ο Norbert Reithofer, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της BMW AG, συναντήθηκαν στην έδρα του BMW Group, για να ανακοινώσουν την προγραμματισμένη διεύρυνση της συνεργασίας των εταιρειών τους. Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν λοιπόν Μνημόνιο Συναντίληψης, που περιλαμβάνει: κοινή εξέλιξη ενός συστήματος κυψελών καυσίμου, κοινή εξέλιξη αρχιτεκτονικής και εξαρτημάτων ενός μελλοντικού σπορ αυτοκινήτου, συνεργασία στους ηλεκτρικούς κινητήρες και κοινή έρευνα και εξέλιξη τεχνολογιών για την ελάφρυνση του βάρους των μελλοντικών τους αυτοκινήτων.

Στο κομμάτι των ηλεκτροκινητήρων, η Toyota θα είναι αυτή που θα δώσει τα "φώτα" της στη BMW, αφού έχει ήδη μια αρκετά σημαντική παρακαταθήκη από τα υβριδικά της. Η BMW από την άλλη θα είναι αυτή που θα συμβάλει με την τεχνογνωσία της, στην εξέλιξη του μελλοντικού σπορ αυτοκινήτου, αλλά και στον τομέα της μείωσης του βάρους των προϊόντων των δύο εταιρειών, με έμφαση βέβαια στα -ακριβά- ανθρακονήματα. Θυμίζουμε επίσης πως, όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, οι δύο εταιρείες έχουν ήδη υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας για την κοινή εξέλιξη μπαταριών των υβριδικών και ηλεκτρικών τους μοντέλων, αλλά και για την παροχή των diesel κινητήρων 1,6 και 2,0 λίτρων της BMW στην Toyota, από το 2014 και ύστερα.
TAG