Αποκάλυψη της νέας Mercedes CLS Shooting Brake!

Με μοναδική σχεδίαση κυρίως στο πίσω τμήμα της, η νέα CLS Shooting Brake εντάσσεται στη γκάμα της Mercedes.
Δύο χρόνια μετά την Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνο η Mercedes αποφασίζει να βάλει στην παραγωγή το πρωτότυπο Shooting Break και να δημιουργήσει μια ξεχωριστή πολυτελής έκδοση της κορυφαίας CLS. Η νέα Mercedes CLS Shooting Brake (το "Brake" αλλάζει σε σχέση με το πρωτότυπο) αποκαλύπτεται πλέον και επίσημα, ορίζοντας την πιο "οικογενειακή" επιλογή της 4θυρης Mercedes CLS.

To εσωτερικό της CLS Shooting Brake προέρχεται από την
4θυρη Mercedes CLS και διακρίνεται για την πολυτέλειά του.
Τι είναι λοιπόν ακριβώς η νέα Mercedes CLS Shooting Brake; Σύμφωνα με τη Mercedes πρόκειται για ένα κουπέ, με 5 όπως πόρτες και οροφή που κλείνει μέχρι και τον πίσω προφυλακτήρα. Στην πραγματικότητα βέβαια, πρόκειται για την στέισον έκδοση του πολυτελούς 4θυρου κουπέ Mercedes CLS, η οποία σε σχέση με τα παραδοσιακά στέισον, έχει λιγότερο κάθετες πίσω κολώνες οροφής και αιχμηρό τελείωμα των πλαϊνών παραθύρων. Από εκεί και πέρα, η σχεδίαση του εμπρόσθιου τμήματος δανείζεται απευθείας από τη Mercedes CLS, ενώ οι διαστάσεις της είναι αρκετά μεγάλες (μήκος: 4,956 μέτρα, πλάτος: 1,881 μέτρα, ύψος: 1,413 μέτρα).

Μεγάλο πορτ-μπαγκάζ με όγκο 590 λίτρων και ειδικής
σχεδίασης ξύλινο δάπεδο για τη CLS Shooting Brake.
Στο κομμάτι των χώρων, η νέα Mercedes CLS Shooting Brake θα προσφέρει ένα μεγάλο πορτ-μπαγκάζ 590 λίτρων (+70 λτ. σε σχέση με τη Mercedes CLS), ενώ με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, το νούμερο αυτό θα μπορεί να αυξηθεί στα 1.550 λίτρα. Τονίζοντας μάλιστα την πολυτέλεια του νέου της μοντέλου, η Mercedes έχει επενδύσει το δάπεδο του χώρου αποσκευών με ξύλο υψηλής ποιότητας σε ειδική σχεδίαση. Σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, αυτό προέρχεται εν πολλοίς από την 4θυρη κουπέ CLS, με την πιο σημαντική όμως διαφορά να είναι η ύπαρξη τριών θέσεων στο πίσω μέρος της Shooting Brake, έναντι αποκλειστικά δύο στην 4θυρη (και 4θέσια) CLS.

Με δυναμικά μηχανικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου
θα διατεθεί η νέα Mercedes CLS Shooting Brake.
Η γκάμα των κινητήρων της νέας Mercedes CLS Shooting Brake διαθέτει όλα τα γνωστά μας μηχανικά σύνολα πετρελαίου και βενζίνης των Mercedes CLS και S-Class. Έχουμε λοιπόν στο πεδίο των diesel, τον 2,1 λίτρων 4κύλινδρο των 204 ίππων για τη CLS 250 CDI και τον 3λιτρο V6 των 265 ίππων (CLS 350 CDI). Στους βενζινοκινητήρες, ο V6 των 3,5 λίτρων της CLS 350 αποδίδει 306 ίππους, ενώ κορυφαία επιλογή είναι ο V8 των 4,7 λίτρων της CLS 500 με 408 ίππους. Η δύναμη σε όλες τις εκδόσεις στέλνεται στους πίσω τροχούς, μέσω του αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων 7G-TRONIC PLUS της Mercedes, ενώ ειδικά για τις CLS 350 CDI και CLS 500 θα υπάρξει επιλογή και για τετρακίνητη έκδοση. με το γνωστό σύστημα 4MATIC της Mercedes.
TAG