Στην παραγωγή το Mini Clubvan Concept

Το ξεχωριστό στυλ των μοντέλων της Mini φέρνει πλέον και στα επαγγελματικά αυτοκίνητα το νέο Mini Clubvan.
Η Mini ενισχύει ακόμη περισσότερο τη γκάμα των μοντέλων της και παρουσιάζει το πρώτο επαγγελματικό αυτοκίνητο της σύγχρονης ιστορίας της! Ιδού λοιπόν το νέο Mini Clubman, το οποίο βασίζεται πάνω στο ομώνυμο πρωτότυπο της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο.

Το Clubvan μπορεί να μεταφέρει φορτίο 500 κιλών, ενώ
στην πλευρά του συνοδηγού παραμένουν οι 2 πλαϊνές
πόρτες, που γνωρίζουμε από το Mini Clubman.
Με το νέο Clubvan, που θα λανσαριστεί στις Ευρωπαϊκές αγορές από το Φθινόπωρο, η Mini θα επιχειρήσει να φέρει και στον κλάδο των επαγγελματικών αυτοκινήτων το μοναδικό στυλ και τα σπορτίφ οδικά χαρακτηριστικά όλων των επιβατικών δημιουργημάτων της στη σύγχρονη εποχή -από το 2001- της φίρμας. Το Clubvan είναι ένα άκρως διαφορετικό από τα συνηθισμένα Vanette, το οποίο βασίζεται πάνω στο επιβατικό Clubman, αποτελώντας ουσιαστικά την επαγγελματική του έκδοση. Ειδικότερα, έχει δημιουργηθεί ύστερα από την αφαίρεση της δεύτερης σειράς καθισμάτων του Clubman και την κάλυψη των πλαϊνών του παραθύρων. Το τελικό αποτέλεσμα δημιουργεί ένα χώρο φόρτωσης με μήκος 115 εκατοστά και πλάτος 102 εκατοστών. Ο τελικός ωφέλιμος όγκος φθάνει τα 860 λίτρα και το ωφέλιμο φορτίο που μπορεί να μεταφέρει το νέο Mini Clubvan είναι 500 κιλά.

Με κινητήρεςβενζίνης και πετρελαίου θα είναι διαθέσιμο
το Clubvan. Προς το παρόν, δεν θα υπάρξει έκδοση Cooper S.
Στο κομμάτι των κινητήρων το Clubvan εφοδιάζεται με τρία μηχανικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου, τα οποία γνωρίζουμε από τις επιβατικές εκδόσεις των μοντέλων της μάρκας. Όλοι οι κινητήρες περιλαμβάνουν στοιχεία όπως το αυτόματο Start/Stop ή το Σύστημα Ανάκτησης Ενέργειας κατά την πέδηση, που τους βοηθούν να μειώσουν τις απαιτήσεις τους σε καύσιμο και τις εκπομπές CO2. Έχουμε λοιπόν τις δύο ατμοσφαιρικές εκδοχές του βενζινοκινητήρα των 1,6 λίτρων της Mini, σε απόδοση 98 (Mini One Clubvan) και 122 ίππων (Mini Cooper Clubvan). H γκάμα συμπληρώνεται από τον 1.600άρη diesel των 112 ίππων του Mini Cooper D Clubvan, ο οποίος έχει μέση κατανάλωση 3,9 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 μόλις 103 γρ./χλμ. Σε ό,τι αφορά τέλος στα κιβώτια ταχυτήτων, σε όλες τις εκδόσεις κινητήρων θα υπάρχει στάνταρ 6άρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ ειδικά για το diesel, προαιρετικά θα δίνεται η δυνατότητα και για αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.
TAG