Αποκάλυψη της κορυφαίας Mercedes SLS AMG GT!

Με εκρηκτικές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δλ.), η νέα SLS AMG GT τοποθετείται στην κορυφή των μοντέλων της Mercedes.
Μόλις δύο χρόνια μετά το λανσάρισμα της ονειρικής SLS AMG, η Mercedes αποκαλύπτει τη νέα Mercedes SLS AMG GT, προσφέροντας ακόμη πιο δυναμικά οδικά χαρακτηριστικά, περισσότερη δύναμη και καλύτερες επιδόσεις.

Διαθέσιμη και σε ρόουντστερ έκδοση, η νέα Mercedes
SLS AMG GT θα είναι διαθέσιμη από τον Οκτώβριο.
Η νέα Mercedes SLS AMG GT αποτελεί την κορυφαία έκδοση του γερμανικού κουπέ, η οποία στην Ευρώπη θα διατεθεί από τον Οκτώβριο, ενώ στις Η.Π.Α. από το Νοέμβριο. Στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα θα είναι και η μοναδική (σε κουπέ και ρόουντστερ εκδοχή) προσφερόμενη έκδοση της SLS. Στο κομμάτι των αλλαγών, η νέα SLS AMG GT εφοδιάζεται με μια αναβαθμισμένη εκδοχή του ατμοσφαιρικού V8 κινητήρα των 6,2 λίτρων της AMG, ο οποίος έχει κερδίσει 20 ίππους φτάνοντας στους 591 στις 6.800 στροφές. Η ροπή παραμένει στα 650 Nm στις 4.750 στροφές. Στο κομμάτι των επιδόσεων, με τη βοήθεια του αναβαθμισμένου και πιο γρήγορου AMG SPEEDSHIFT DCT-7 κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, η νέα Mercedes SLS AMG GT φθάνει από στάση στα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δλ. (-0,1 δλ. σε σχέση με την SLS), ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 320 χλμ./ώρα.

Στο εσωτερικό της Mercedes SLS AMG GT,
η πολυτέλεια τονίζεται ακόμη περισσότερο σε σχέση
 με τις απλές εκδόσεις του κορυφαίου γερμανικού κουπέ.
Εκτός όμως από το κομμάτι του κινητήρα και του κιβωτίου, η νέα Mercedes SLS AMG GT φέρει αρκετές αλλαγές σε πλαίσιο και ανάρτηση, ώστε να προσφέρει ακόμη πιο δυναμικά οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά. Αρχικά, το νέο μοντέλο εφοδιάζεται με την εξελιγμένη εκδοχή με την ονομασία "Performance" της ανάρτησης AMG RIDE CONTROL, η οποίο έχει πιο σφιχτά ελατήρια και αμορτισέρ στην επιλογή "Comfort", ενώ σε όλα τα mode, "Sport" και "Sport Plus" τα άλλα δύο, είναι ρυθμισμένη ώστε να αντιδρά καλύτερα στην μετατόπιση του βάρους στις στροφές. Επιπλέον αυτών, μεγαλύτεροι τροχοί 19 ιντσών μπροστά και 20 ιντσών πίσω, εφοδιάζουν την κορυφαία SLS στη γκάμα.

Οι αλλαγές όμως στη νέα Mercedes SLS AMG GT δεν σταματούν εδώ, αφού και αισθητικά υπάρχουν βελτιώσεις στο αμάξωμα (μαύρα κάτοπτρα φωτιστικών, κόκκινες δαγκάνες φρένων, μαύρος χρωματισμός για τη γρίλια, τον καθρέπτη και τους αεραγωγούς στο καπό και τα πλαϊνά), που τονίζουν τη διαφορετικότητα της έκδοσης. Επίσης στο εσωτερικό, η Mercedes έχει προσθέσει αλκαντάρα στις επενδύσεις των θυρών, τη βάση του καθίσματος και στο τιμόνι, προσφέροντας ακόμη περισσότερη πολυτέλεια.
TAG