Αυτά είναι τα 430.000 καινούργια VW, Audi, Skoda και SEAT που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις λανθασμένες εκπομπές CO2!

Συνολικά 430.000 καινούργια μοντέλα του Ομίλου VW εμπλέκονται στο νέο σκάνδαλο με τις χαμηλότερες εκπομπές CO2.
Ο Όμιλος VW έδωσε στη δημοσιότητα την πλήρη λίστα των καινούργιων αυτοκινήτων του που εμπλέκονται στο δεύτερο μεγάλο σκάνδαλο με ρύπους, αυτό με τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 από το κανονικό.

To νέο VW Polo 1,0 TSI BlueMotion περιλαμβάνεται
στη λίστα με τα μοντέλα με τα χαμηλότερα CO2.
Συνολικά 430.000 καινούργια μοντέλα της VW, της Audi, της Skoda και της SEAT έχουν ανακοινωθεί ότι έχουν χαμηλότερες εκπομπές CO2 από το κανονικό, σύμφωνα με τη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα ο γερμανικός Όμιλος. Ανάμεσά τους βρίσκονται 282.000 μοντέλα της VW, 83.000 Skoda, 32.000 SEAT και 16.000 Audi. Υπάρχουν επίσης και κάποια ελαφριά επαγγελματικά VW Caddy και VW Transporter (Multivan).

Δείτε εδώ τη λίστα.

Από τη λίστα δεν λείπουν και μοντέλα της SEAT όπως
το ανανεωμένο Ibiza, αλλά και της Audi και της Skoda.
Όλα τα μοντέλα της Audi και της Skoda φέρουν κινητήρες diesel (TDI), ωστόσο στη VW και τη SEAT υπάρχουν και μοντέλα βενζίνης, όπως π.χ. το νέο VW Polo 1,0 TSI και τα αντίστοιχα SEAT Ibiza και Leon, ενώ στη λίστα βρίσκονται και τα SEAT Leon SC και ST με τον 1,8 TFSI βενζινοκινητήρα, όπως και τα VW Golf και Passat με τον 2λιτρο TFSI. Υπάρχει επίσης και ο 1,4 TSI κινητήρας βενζίνης με σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων (ACT) των SEAT Leon και VW Golf, αλλά και το VW Jetta με 1,2 και 1,4 λτ. TSI βενζινοκινητήρα. Όλα τα υπόλοιπα μοντέλα είναι diesel.

Στην ανακοίνωσή της η VW τονίζει επίσης ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει ακριβέστερη πληροφόρηση για το ποια μοντέλα επηρεάζονται ανά χώρα, τα οποία θα ανακοινωθούν στην εκάστοτε τοπική της ιστοσελίδα. Αναμένεται τέλος σύντομα ο αριθμός των αυτοκινήτων που σχετίζονται με το νέο αυτό σκάνδαλο να ανέβει περίπου στα 800.000 μοντέλα, όταν προστεθούν και τα παλαιότερα μοντέλα που τα αφορά.
TAG