Η Jaguar ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτρικό SUV για το 2017!

H F-Pace δεν θα είναι το μοναδικό SUV της Jaguar, αφού σύντομα θα προστεθεί και ένα ηλεκτρικό μοντέλο του είδους.
Μετά τη νέα F-Pace, η Jaguar επιμένει στα SUV και εξελίσσει ένα καινούργιο ηλεκτρικό μοντέλο του είδους, που θα δούμε μέσα στην επόμενη διετία γεμάτο τεχνολογία και με ξεχωριστή εμφάνιση.

Η σχεδίαση του νέου SUV θα προκύψει από το πρωτότυπο C-X75.
Το νέο ηλεκτρικό SUV της Jaguar αναμένεται να αποκαλυφθεί το 2016, ώστε το 2017 να το δούμε στους δρόμους. Τεχνικά, το νέο βρετανικό μοντέλο θα χτιστεί πάνω στην πλήρως αλουμινένια πλατφόρμα των νέων Jaguar XE και F-Pace, η οποία έχει εξελιχθεί ώστε να μπορεί να λάβει και ηλεκτρικό σύστημα κίνησης ή υβριδικό. Σε ό,τι αφορά στον τύπο του ηλεκτροκινητήρα, προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση, ωστόσο οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 2 μοτέρ του είδους, τοποθετημένα πάνω στον εκάστοτε άξονα (ένα εμπρός, ένα πίσω), που θα δημιουργήσουν και μια οικολογική τετρακίνηση. Δεν αποκλείεται πάντως οι μηχανικοί της Jaguar να επιλέξουν και μια λύση με μικρούς ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους μέσα στους τροχούς. Σε κάθε περίπτωση η αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση, θα αγγίζει τα 500 χλμ.

Στιλιστικά, η Jaguar και η ινδική Tata στην οποία ανήκει, θέλουν να προσδώσουν στο νέο ηλεκτρικό SUV μια άκρως ξεχωριστή εμφάνιση, η οποία και θα αντικατοπτρίζει το υψηλό τεχνολογικό υπόβαθρο της μάρκας. Έτσι, η σχεδίασή του σύμφωνα με πληροφορίες, θα βασιστεί πάνω σε αυτή του πρωτότυπου C-X75 της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2010. Το πρωτότυπο αυτό χρησιμοποιούσε για την κίνησή του 4 ηλεκτροκινητήρες, που έπαιρναν ισχύ από μπαταρίες, οι οποίες φορτίζονται από δύο diesel μικροτουρμπίνες, με τη συνολική του δύναμη να φθάνει τους 788 ίππους. Το πρωτότυπο, ποτέ δεν μπήκε στην παραγωγή και λόγω οικονομικών προβλημάτων εγκαταλείφθηκε το 2012, ωστόσο με την Tata πλέον να δίνει οικονομική άνεση στη Jaguar, φαίνεται ότι θα δούμε την εξέλιξή του στο νέο ηλεκτρικό SUV των βρετανών.
TAG