Και τετρακίνητη η Jaguar XE

Η Jaguar ανανεώνει ελαφρώς το νέο της μεσαίο σεντάν XE, προσθέτοντας στη γκάμα εκτός από τις πισωκίνητες εκδόσεις, για πρώτη φορά και έκδοση με σύστημα τετρακίνησης.

Η Jaguar XE Model Year 2016 θα έρθει την επόμενη χρονιά με αυτόματο σύστημα τετρακίνησης (με πολύδισκο συμπλέκτη), η λειτουργία του οποίου ορίζει ότι θα στέλνεται ένα ποσοστό της ροπής και στους εμπρός τροχούς όταν απαιτείται, για να επιτυγχάνεται καλύτερη πρόσφυση. Η τετρακίνηση συνδυάζεται αποκλειστικά στην έκδοση της XE με τον 2λιτρο diesel κινητήρα των 180 ίππων, αλλά και με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο της εταιρείας.

Παράλληλα, η τετρακίνητη Jaguar XE θα έχει και το σύστημα Adaptive Surface Response (AdSR), το οποίο αυτόματα προσαρμόζει την απόκριση του κινητήρα, τη μετάδοση και τα Συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες. Υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής από τον οδηγό του επιθυμητού set-up, μέσω του Συστήματος Configurable Dynamics της εταιρείας. 

Εκτός τώρα από την τετρακίνηση, όλες οι Jaguar XE του 2016 θα λάβουν μεγαλύτερη οθόνη αφής για το σύστημα infotainment InControl Touch Pro, σε μέγεθος 10,2 ιντσών έναντι 8,0 ιντσών πριν. Η οθόνη αυτή προέρχεται από τη μεγάλη Jaguar, την XF. Παράλληλα, έχουν βελτιωθεί και τα γραφικά, αλλά και η λειτουργικότητα του συστήματος, ενώ έχουν διευρυνθεί οι δυνατότητές του (έχει και λειτουργία wi-fi hotspot).

Στις αναβαθμίσεις του αυτοκινήτου περιλαμβάνεται και το νέο cruise control που πλέον προσαρμόζει την ταχύτητα ανάλογα με τα όρια ταχύτητας, ενώ το Σύστημα Διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας, επεμβαίνει πλέον ελαφρώς και στο τιμόνι για να κρατηθεί το αυτοκίνητο στην τροχιά.
TAG