Το Land Rover Defender σταματά την παραγωγή του μετά από σχεδόν 70 χρόνια!

Το Land Rover Defender ξεκίνησε την παραγωγή του το 1948 ως «Land Rover».
Η Land Rover σταματά την παραγωγή του Defender τον ερχόμενο Ιανουάριο, χωρίς να ανακοινώσει κάποιον αντικαταστάτη, δίνοντας έτσι τέλος σε μια πορεία 68 ετών.

Στα σχεδόν 70 χρόνια της πορείας του, το Land Rover Defender
έχει διατηρήσει τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του.
Το Defender της Land Rover είναι ένα από τα πιο ιστορικά αυτοκίνητα παγκοσμίως. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1948 και μέχρι τις ημέρες μας, δεν έχασε στο ελάχιστο τον σκληρότραχηλο χαρακτήρα του, που το έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, σε μια αυτοκίνηση που πλέον περισσότερο ρόλο παίζουν οι εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων και οι οθόνες αφής στο εσωτερικό, το Defender χάνει συνεχώς έδαφος. Και όπως δηλώνει και ο Νικ Ρότζερς, επικεφαλής του τεχνικού τμήματος της Land Rover: «Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε σε ένα νέο κεφάλαιο. Θέλουμε να περάσουμε μπροστά με ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο».

Το 2015 είναι λοιπόν το τελευταίο πλήρες έτος παραγωγής του Defender. Και θα κλείσει με σχεδόν 20.000 πωλήσεις, έναντι 56.000 ανά έτος τη δεκαετία του '70 που ήταν οι πιο επιτυχημένες χρονιές. Σε αυτή του την πορεία των 68 ετών, το Land Rover Defender θα μας αποχαιρετίσει με πάνω από 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Πηγή: Automotive News Europe από Bloomberg
TAG