Νέο εργοστάσιο της Kia στο Μεξικό

Το νέο εργοστάσιο της Kia στο Μεξικό θα κατασκευάζει 300.000 αυτοκίνητα το χρόνο κυρίως για τη Βόρεια Αμερική.
Τονίζοντας τη σημασία που έχει για τη μάρκα η αγορά των Αμερικής, η Kia ολοκλήρωσε την κατασκευή σε μόλις 13 μήνες του νέου της εργοστασίου στο Μεξικό.

Το νέο εργοστάσιο της Kia κατασκευάστηκε στην περιοχή Πεσκέρια του Νέου Λεόν στο Μεξικό, με την όλη επένδυση να φτάνει τα 3 δισ. δολάρια. Ο χρόνος κατασκευής του, 13 μόλις μήνες, είναι και επίσημα ο γρηγορότερος για κατασκευή του είδους στην ιστορία της Kia. Το νέο εργοστάσιο θα έχει ετήσια παραγωγή 300.000 αυτοκινήτων, το 60% των οποίων θα προορίζεται για τη Βόρεια Αμερική, το 20% για το Μεξικό και το υπόλοιπο 20% για τις άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Υπολογίζεται, ότι θα δημιουργήσει περίπου 70.000 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή. Το εργοστάσιο περιλαμβάνει επιπλέον και την πλέον υψηλή τεχνολογία στην κατασκευή αυτοκινήτων, αφού η Kia ανακοινώνει ότι, όταν ξεκινήσει η μαζική του παραγωγή, θα απαιτείται λιγότερο από 1 λεπτό για να βγει ένα αυτοκίνητο από τη γραμμή παραγωγής. 

Με την ολοκλήρωση του νέου αυτού εργοστασίου, η Kia φτάνει τα 11 εργοστάσια παγκοσμίως, σε Νότια Κορέα, Ρωσία, Σλοβακία, Κίνα και Η.Π.Α.
TAG