Το νέο QX30 είναι η Mercedes GLA της Infiniti!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Infiniti μπαίνει στα μικρομεσαία crossover με το νέο QX30.
Η Infiniti αποκάλυψε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες το νέο QX30, το οποίο είναι ένα νέο μικρομεσαίο crossover βασισμένο πάνω στη Mercedes GLA.

Τεχνικά και μηχανικά, το QX30 βασίζεται στη Mercedes GLA.
Προϊόν της συνεργασίας μεταξύ της Infiniti και της Mercedes, το νέο QX30 είναι το μικρότερο crossover του premium brand της Nissan. Βασίζεται πάνω στην ίδια προσθιοκίνητη πλατφόρμα (MFA) με αυτή των Mercedes A-Class και GLA, έχει τους ίδιους κινητήρες, αλλά και κοινό εσωτερικό. Σχεδιαστικά, το QX30 στηρίζεται στο μικρομεσαίο Infiniti Q30, αλλά και στο ομώνυμο πρωτότυπο της περσινής Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, υιοθετώντας ένα αμάξωμα με πολλές καμπύλες και αρκετό δυναμισμό. Επίσης, σε σχέση με το Q30 αναμένεται η απόσταση από το έδαφος να είναι μεγαλύτερη, ώστε να δοθεί στο QX30 ο απαραίτητος crossover χαρακτήρας.

Το εσωτερικό προβάλει πολυτέλεια και υψηλή τεχνολογία.
Στο εσωτερικό του νέου Infiniti QX30 η σχεδίαση δείχνει σύγχρονη και μοντέρνα, με πολλά στοιχεία ωστόσο να προέρχονται απευθείας από το αντίστοιχο τμήμα της Mercedes GLA. Έτσι, οι διακόπτες των παραθύρων, τα χειριστήρια του κλιματισμού, αλλά και ο πιεζο-περιστροφικός διακόπτης για το χειρισμό του συστήματος infotainment είναι από το μοντέλο της Mercedes, ενώ από τη GLA προέρχεται ακόμη και ο πίνακας οργάνων. Αναμένεται επίσης ακόμη και σε ό,τι αφορά στους χώρους του, το νέο Infiniti QX30 να προσφέρει αντίστοιχα επίπεδα με αυτά του crossover της Mercedes.

Η γκάμα των κινητήρων του νέου Infiniti QX30 θα είναι κοινή με αυτή της Mercedes GLA, παρότι ακόμη η Infiniti δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα την πλήρη λίστα. Έτσι, οι κινητήρες βενζίνης θα ξεκινούν από τα 1,6 λίτρα με turbo και ισχύ 122 ίππων, ενώ οι diesel θα έχουν ως βασική τους επιλογή τον 1,5 turbodiesel made by Renault, με 109 άλογα. Σίγουρα, θα υπάρχουν και τετρακίνητες εκδόσεις, εκτός από τις προσθιοκίνητες, ενώ στα κιβώτια εκτός των μηχανικών, θα υπάρχει και επιλογή για το 7τάχυτο διπλού συμπλέκτη αυτόματο. 

Σε ό,τι αφορά τέλος στην παραγωγή του, το νέο QX30 θα κατασκευάζεται από τη Nissan στο εργοστάσιο του Σάντερλαντ στη Μεγάλη Βρετανία και αναμένεται να το δούμε στους δρόμους από την επόμενη χρονιά.
TAG