VW Group: Μειώθηκαν οι πωλήσεις τον Οκτώβριο λόγω του σκανδάλου με τις εκπομπές NOx

Πτώση 3,5% για το VW Group τον Οκτώβριο και 5,3% για τη VW μετά το σκάνδαλο με τις εκπομπές NOx.
Στον απόηχο του σκανδάλου με τις εκπομπές ρύπων (NOx) των αυτοκινήτων του VW Group, οι παγκόσμιες πωλήσεις του γερμανικού Ομίλου έπεσαν κατά 3,5% τον Οκτώβριο.

Ο Οκτώβριος ήταν ο πρώτος πλήρης μήνας πωλήσεων μετά το σκάνδαλο με το λογισμικό που έδειχνε χαμηλότερες από το κανονικό τις εκπομπές NOx συγκεκριμένων diesel αυτοκινήτων του VW Group. Και σε αυτό το μήνα, το γερμανικό Group πούλησε 831.300 αυτοκίνητα παγκοσμίως, εμφανίζοντας μείωση στις πωλήσεις του κατά 3,5% σε σχέση με το 2014. Ειδικά για τη VW, η πτώση ήταν ακόμη μεγαλύτερη, αφού οι πωλήσεις της μάρκας μειώθηκαν κατά 5,3%. Όπως ανακοίνωσε η ίδια η VW, ο λόγος για αυτή τη μείωση έχει να κάνει με την απαγόρευση πωλήσεων για κάποιο διάστημα των diesel μοντέλων της σε συγκεκριμένες αγορές, λόγω του σκανδάλου.

Ο Οκτώβριος ωστόσο ήταν ένας πολύ καλός μήνας για την Porsche, η οποία αύξησε τις πωλήσεις της κατά 18% σε σχέση με το 2014, ενώ μικρή αύξηση 2% είχε η Audi. Η SEAT έπεσε 3,1% και η Skoda 2,7%. Ανά περιοχή, στην Κίνα οι πωλήσεις του VW Group αυξήθηκαν κατά 1,6%, όμως στην Ευρώπη έπεσαν κατά 1,5%. Τέλος, σε ό,τι αφορά στις πωλήσεις του έτους, στο 10μηνο του 2015 το VW Group έχει πουλήσει 8,26 εκατομμύρια αυτοκίνητα, παρουσιάζοντας μείωση 1,7% σε σχέση με το 2014. Ο Όμιλος είναι ο πρώτος σε πωλήσεις παγκοσμίως, όμως μετά το σκάνδαλο, υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του έτους η πρωτιά αυτή θα χαθεί από την Toyota.
TAG