Η Infiniti ετοιμάζει τη δική της Porsche Panamera!

Βασισμένο στο πρωτότυπο Q80 Inspiration θα είναι το νέο μεγάλο και πολυτελές μοντέλο της Infiniti.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το εσωτερικό της εταιρείας, η Infiniti, η πολυτελής μάρκα της Nissan, ετοιμάζεται το δικό της μεγάλο και πολυτελές σεντάν, που θα χτυπήσει την Porsche Panamera και την Mercedes S-Class.

Το μηχανικό σύνολο του νέου Infiniti θα είναι υβριδικό,
είτε παραδοσιακό σύστημα, είτε που φορτίζει και από πρίζα.
Το νέο μοντέλο θα βασιστεί πάνω στο πρωτότυπο Q80 Inspiration της Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Παρίσι το 2014, και θα έρθει να τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας προσφέροντας άκρατη πολυτέλεια και δυναμισμό. Ήδη, το μοντέλο αυτό που θα το δούμε στην παραγωγή μετά από 3 με 5 χρόνια βρίσκεται σε φάση εξέλιξης, με τους μηχανικούς της Nissan/Infiniti να εξελίσσουν το σύστημα κίνησής του το οποίο θα είναι υβριδικό. Κανείς δεν ξέρει αν θα είναι ένα παραδοσιακό υβριδικό σύστημα ή ένα υβριδικό που θα έχει τη δυνατότητα να φορτίζει και από πρίζα, με τη δεύτερη εκδοχή να είναι πάντως η πιο πιθανή. 

Σε ό,τι αφορά τώρα στο πρωτότυπο, ο κινητήρας του ήταν ένα twin-turbo 3λιτρο V6 μηχανικό σύνολο, που συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα και προσφέρει 550 άλογα ισχύος. Η κίνηση μεταδίδεται ή στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς. Από πλευράς διαστάσεων, το Q80 είχε μήκος 5.052 χλστ., πλάτος 2.027 χλστ., ύψος 1.350 χλστ., αλλά και μακρύ μεταξόνιο 3,103 μέτρων. Σε αυτές τις διαστάσεις θα έρθει και το μοντέλο παραγωγής. Σχεδιαστικά, το πρωτότυπο της Infiniti έκλεψε τις εντυπώσεις στο Παρίσι με τις ρέουσες και πολύ όμορφες γραμμές του αμαξώματός του, οι οποίες του δίνουν μια παρουσία 4πορτου κουπέ, και εμείς ελπίζουμε να διατηρηθεί αυτή η σχεδίαση και στο αυτοκίνητο που θα δούμε στους δρόμους.
TAG