Πράσινο φως για το BMW i8 Spyder

Βασισμένο στο εικονιζόμενο πρωτότυπο του 2012 θα είναι το νέο BMW i8 Spyder.
Επιβεβαιώθηκε και επίσημα η παραγωγή του BMW i8 Spyder, της ανοικτής δηλαδή έκδοσης του κορυφαίου sportscar της γερμανικής φίρμας, το οποίο θα δούμε στους δρόμους στο άμεσο μέλλον.

Η οροφή αναμένεται να είναι αφαιρούμενη. Οι εντυπωσιακές,
ανοιγόμενες προς τα πάνω πόρτες, θα παραμείνουν.
Ο Πρόεδρος της BMW, κ. Χάρλαντ Κρούγκερ, επιβεβαίωσε την επικείμενη είσοδο στη γκάμα του i8 Spyder, ένα μοντέλο που έχει καθυστερήσει αρκετά σε σχέση με το ομώνυμο πρωτότυπο που μας είχε δείξει η εταιρεία στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνο το 2012.

Πλέον, με το κουπέ BMW i8 να βρίσκεται ήδη εδώ και ένα χρόνο στην παραγωγή, η ανοικτή του εκδοχή αναμένεται αρκετά σύντομα στους δρόμους, φέροντας φυσικά τα ίδια μηχανικά μέρη με το κλειστό μοντέλο.

Έτσι, θα έχουμε ένα υβριδικό σύστημα κίνησης με 1.500άρη 3κύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα και 2 ηλεκτροκινητήρες, που προσφέρει συνδυαστική ισχύ 362 ίππων και 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,4 δλ. Ως προς την μπαταρία, είναι πολύ πιθανό στο Spyder μοντέλο να έχουμε μια μεγαλύτερης χωρητικότητας αλλά ίδιων διαστάσεων επιλογή, η οποία θα αυξήσει έτσι την αυτονομία αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης του μοντέλου.

Σε ό,τι αφορά τέλος στην οροφή, το πρωτότυπο διέθετε ένα ελαφρύ αφαιρούμενο πάνελ, χωρίς προς το παρόν πάντως να γνωρίζουμε εάν θα δούμε αυτή την πρακτική και στο μοντέλο παραγωγής.

Πηγή: Handelsblatt
TAG