Citroen E-Mehari: Το νέο ηλεκτρικό Buggy της Citroen!

Με ανοικτό αμάξωμα και μοντέρνα σχεδίαση, το νέο Citroen E-Mehari είναι ένα ξεχωριστό όχημα.
Η Citroen επαναφέρει το όνομα «Mehari» μετά από σχεδόν 30 χρόνια στη γκάμα της, παρουσιάζοντας το νέο ανοικτό crossover E-Mehari, που κινείται αποκλειστικά ηλεκτρικά.

Η οροφή αφαιρείται εντελώς, για να δώσει μια κάμπριο
υπόσταση στο αυτοκίνητο.
Το νέο Citroen E-Mehari διαθέτει μια μπαταρία λιθίου-πολυμερών μετάλλου με χωρητικότητα 30 kWh, στην οποία αποθηκεύεται ενέργεια για τον ηλεκτροκινητήρα του μοντέλου, που έχει ισχύ 68 ίππων.

Ο κινητήρας αυτός προσδίδει τελική ταχύτητα 110 χλμ./ώρα και η αυτονομία της μπαταρίας φθάνει τα 200 χλμ. Για τη φόρτισή της απαιτούνται 8 ώρες από πρίζα 16Α ή 13 ώρες από πρίζα 10Α.

Σχεδιαστικά, το νέο Citroen E-Mehari ακολουθεί απλές γραμμές, με στοιχεία που παραπέμπουν στο πρωτότυπο Cactus M της φετινής Έκθεσης της Φρανκφούρτης, αλλά και φυσικά στο γνωστό μας Citroen C4 Cactus. 

Στο εσωτερικό, τα καθίσματα έχουν ειδικό αδιάβροχο
ύφασμα και μεταφέρουν αποκλειστικά 4 επιβάτες.
Η οροφή είναι υφασμάτινη και μπορεί να αφαιρεθεί εντελώς. Παράλληλα, το E-Mehari διαθέτει αδιάβροχο ύφασμα στα καθίσματα, αλλά και ένα ελαφρύ αμάξωμα από ειδικής επεξεργασίας πλαστικό.

Η Citroen θα προσφέρει το νέο της μοντέλο με μια μεγάλη λίστα επιλογών εξατομίκευσης, ενώ θα το διαθέσει σε τέσσερα χρώματα αμαξώματος (μπλε, πορτοκαλί, κίτρινο και μπεζ), αλλά και με 2 αποχρώσεις οροφής (μαύρο και πορτοκαλί-κόκκινο). 

Το λανσάρισμα του νέου Citroen E-Mehari θα γίνει στην Γαλλία την Άνοιξη του 2016. Μέχρι τα τέλη της επόμενης χρονιάς, θα έχει ξεκινήσει η διάθεση του αυτοκινήτου σε όλη την Ευρώπη.
TAG