Με κινητήρα Ferrari η Toro Rosso F1 το 2016

Με κινητήρα Ferrari, αντί για Renault φέτος, θα τρέχει η Toro Rosso το 2016.
H Scuderia Toro Rosso F1, η δεύτερη ομάδα της Red Bull στη Φόρμουλα 1, ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στους κινητήρες της Ferrari για τα δύο της μονοθέσια από την επόμενη χρονιά.

Η ανακοίνωση της νέας αυτής συμφωνίας έρχεται ως συνέχεια της αλλαγής που έκανε η Red Bull με την ονομασία των κινητήρων της (από Renault, σε TAG Heuer) και έτσι πλέον και οι δύο ομάδες δεν θα έχουν τη Renault να φαίνεται ως πάροχος των κινητήρων τους. Θυμίζουμε άλλωστε ότι από το 2016 η Renault θα επιστρέψει επίσημα στη Φόρμουλα 1 ως εργοστασιακή ομάδα.

Σε ό,τι αφορά στην Toro Rosso, η ομάδα επανέρχεται σε κινητήρες Ferrari μετά το 2013, όταν και εφοδιαζόταν και πάλι με μοτέρ από την ιταλική κορυφαία εταιρεία για 7 συνεχόμενες χρονιές (από το 2007).

Το 2016, οι κινητήρες Ferrari που θα έχει η Toro Rosso θα είναι προδιαγραφών 2015, λόγω της καθυστέρησης σύναψης συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών.

Παράλληλα, μαζί με την ανακοίνωση των νέων κινητήρων, η Toro Rosso έκανε γνωστό ότι θα διατηρήσει το ίδιο δίδυμο πιλότων και το 2016, με τους νεαρούς Μαξ Φερστάπεν και Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ να παραμένουν στην ομάδα.
TAG