Πράσινο φως για την παραγωγή της πρώτης ηλεκτρικής Porsche!

Πάνω στο εικονιζόμενο πρωτότυπο Mission E θα βασιστεί η πρώτη ηλεκτρική Porsche της ιστορίας.
Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στην ιστορία της Porsche, αφού η γερμανική top φίρμα ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την κατασκευή του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της ιστορίας της, που θα δούμε στους δρόμους στα τέλη της δεκαετίας.

Με αυξημένη ισχύ και παράλληλα, αυξημένη αυτονομία
κίνησης θα έρθει η πρώτη ηλεκτρικό Porsche.
Η Porsche θα επενδύσει σχεδόν 1 δις. ευρώ για το νέο ηλεκτρικό της μοντέλο και θα δημιουργήσει πάνω από 1.000 νέες θέσεις εργασίας. Σχεδόν τα 700 εκατομμύρια ευρώ της όλης επένδυσης θα αφορούν στο εργοστάσιο της Porsche στο Τσούφενχαουζεν, όπου θα φτιαχτεί μια νέα γραμμή παραγωγής, ενώ θα μεγαλώσει και το υπάρχον εργοστάσιο κινητήρων.

Η πρώτη ηλεκτρική Porsche της ιστορίας θα βασιστεί πάνω στο πρωτότυπο Mission E, που μας έδειξε η εταιρεία στην περασμένη Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Το πρωτότυπο έφερε 2 ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 600 ίππων, με 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δλ. και αυτονομία κίνησης με μια φόρτιση πάνω από 500 χιλιόμετρα. Η μπαταρία του, ιόντων-λιθίου, μπορεί να φορτίσει το 80% της χωρητικότητάς της σε μόλις 15 λεπτά μέσω ειδικού ταχυφορτιστή.

Σύμφωνα με την Porsche, το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο όταν θα βγει στην παραγωγή, θα είναι το πιο σπορ και τεχνολογικά προηγμένο αυτοκίνητα της κατηγορίας, παρότι η δύναμή του προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από ηλεκτρισμό και όχι από κάποιο ισχυρό πολυκύλινδρο μοτέρ.

Περισσότερα για αυτό θα γνωρίζουμε βέβαια τα επόμενα χρόνια, όταν η γερμανική εταιρεία οριστικοποιήσει και τα συστήματα τεχνολογίας που θα έχει, τα τεχνικά του χαρακτηριστικά κ.ο.κ. 

Δείτε εδώ την επίσημη ανακοίνωση της Porsche.
TAG