Η Ford επενδύει 4,1 δις. ευρώ σε νέα ηλεκτρικά μοντέλα

Η επόμενη γενιά του Focus Electric θα είναι ένα από τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της Ford.
Την μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανακοίνωσε η Ford, η οποία θα ξοδέψει 4,1 δις. ευρώ (4,5 δις. δολάρια) για να επεκτείνει τα ηλεκτρικά της μοντέλα μέχρι το 2020.

Το υβριδικό Mondeo είναι ένα από τα ηλεκτρικά που διαθέτει
σήμερα στη γκάμα της η Ford.
Συνολικά 13 νέα Ford που θα φέρουν κάποιου είδους ηλεκτρική μορφή κίνησης θα δούμε τα επόμενα 5 χρόνια, με την εταιρεία να βάζει ως στόχο το 40% της γκάμας της να αποτελείται από ηλεκτρικές επιλογές. Παράλληλα, το πλάνο επένδυσης περιλαμβάνει εκτός από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, υβριδικά και υβριδικά plug-in (φόρτιση από πρίζα), μαζί με εξέλιξη των EcoBoost βενζινοκινητήρων και των diesel.

Ένα από τα πιο σημαντικά νέα ηλεκτρικά μοντέλα της Ford και το πρώτο από τα 13 νέα μοντέλα, θα είναι η επόμενη γενιά του ηλεκτρικού Focus, το οποίο θα λανσαριστεί την επόμενη χρονιά με μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία 160 περίπου χιλιομέτρων. Παράλληλα, το αυτοκίνητο θα έχει και ένα ειδικό σύστημα γρήγορης φόρτισης, που θα φορτίζει το 80% της μπαταρίας του μόλις σε 30 λεπτά.

Στόχος επίσης της Ford είναι να προσδώσει και στο νέο ηλεκτρικό Focus έναν fun-to-drive χαρακτήρα. Άλλες αναβαθμίσεις θα αφορούν σε έναν νέο και προηγμένο LED πίνακα οργάνων.

Θυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή η Ford εκτός του ηλεκτρικού Focus, έχει στη γκάμα της υβριδικό και υβριδικό plug-in Mondeo (Fusion στις Η.Π.Α.), αλλά και υβριδικό και υβριδικό plug-in C-MAX.
TAG