Μετά από 26 χρόνια, η Peugeot κερδίζει στο Ράλι Ντακάρ!

Η Peugeot ήταν ο μεγάλος νικητής του φετινού Ράλι Ντακάρ, με τον Στεφάν Πετερανσέλ να τερματίζει στην 1η θέση του αγώνα πίσω από το τιμόνι του Peugeot 2008 DKR, σημειώνοντας μάλιστα την 12η νίκη του στην ιστορία του αγώνα.

Την τελευταία φορά που η Peugeot είχε νικήσει στο Ντακάρ ήταν το 1990, όταν ο θρυλικός Άρι Βάτανεν είχε τερματίσει στην πρώτη θέση του αγώνα οδηγώντας ένα αγωνιστικό Peugeot 405 T16.

Στο φετινό αγώνα, ένας άλλος θρύλος του Ντακάρ, ο Στεφάν Πετερανσέλ, πέτυχε τη 12η νίκη του στην ιστορία (6 νίκες με μοτοσικλέτα και 6 με αυτοκίνητο), οδηγώντας το δικίνητο Peugeot 2008 DKR. Μάλιστα, η Peugeot κατάφερε να πάρει τη νίκη σε 9 από τις 12 ειδικές διαδρομές του αγώνα.

Την πρώτη τριάδα του φετινού Ντακάρ έκλεισαν στη δεύτερη θέση ο περσινός νικητής Νάσερ Αλ-Ατίγια με το Mini All4 Racing, που τερμάτισε σχεδόν 35 λεπτά πίσω από τον νικητή, ενώ τρίτος ήταν ο Ζινιέ Ντε Βιγιέ, με ένα Toyota Hilux (-1 ώρα και 3 λεπτά).

Στις μοτοσικλέτες, ο Αυστραλός Τόμπι Πράις με μια KTM 450 ήταν ο μεγάλος νικητής, ακολουθούμενος από τον Σλοβάκο Στέφαν Σβίκτο επίσης με KTM (-39:41 λεπτά) και τον Χιλιανό Πάμπλο Κιντανίγια με Husqvarna 450 (-48:48 λεπτά).

Η IVECO ήταν η νικήτρια στα φορτηγά με το Ολλανδό Ζέραρντ Ντε Ρόι, σπάζοντας την τριετή κυριαρχία της Kamaz, ενώ στα quads (γουρούνες) τον αγώνα κέρδισε ο Αργεντίνος Μάρκος Πατρονέλλι με Yamaha.

Δείτε στο επίσημο site του αγώνα τα τελικά αποτελέσματα του Ράλι Ντακάρ 2016.
TAG