Νέα μάρκα «Drive Wise» από την Kia ειδικά για αυτόνομα αυτοκίνητα

Η νέα μάρκα Drive Wise είναι υπεύθυνη για τη σταδιακή εξέλιξη του πρώτου αυτόνομου μοντέλου της Kia.
Η Kia ανακοίνωσε επίσημα τη δημιουργία μια νέας μάρκας με την ονομασία «Drive Wise», η οποία θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στην εξέλιξη αυτόνομων αυτοκινήτων, με στόχο πάντα την παρουσία του πρώτου πλήρους αυτόνομου οχήματος της μάρκας μέχρι το 2030.

H Kia παρουσίασε ήδη στην Έκθεση CES του Λας Βέγκας,
τα πρώτα αυτόνομα συστήματα που έχει εξελίξει.
H ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Ηλεκτρικών (CES) που ολοκληρώνεται σήμερα στο Λας Βέγκας, με τις πρώτες τεχνολογίες της Drive Wise μάρκας να παρουσιάζονται επίσημα.

Ανάμεσά τους βρίσκονται διάφορα συστήματα για αυτόνομη οδήγηση στην εθνική οδό και στην πόλη, μεταξύ των οποίων το Σύστημα που ακολουθεί το προπορευόμενο όχημα και διατηρεί αυτόματα στην πορεία του το αυτοκίνητο, ακόμη και όταν είναι δύσκολο να διαγνωσθούν οι λωρίδες κυκλοφορίας του δρόμου, βάση των οποίων δουλεύουν συνήθως τα αντίστοιχα συστήματα.

Επίσης, μια πολύ ενδιαφέρουσα νέα τεχνολογία είναι το Σύστημα Επείγουσας Ακινητοποίησης του αυτοκινήτου, το οποίο αναλύει συνεχώς το πρόσωπο του οδηγού μέσω ειδικών καμερών και εάν «αντιληφθεί» ότι ο οδηγός δεν κοιτάει το δρόμο για κάποια συγκεκριμένη ώρα, τότε το Σύστημα ακινητοποιεί αυτόματα το αυτοκίνητο.

Τέλος, η Kia παρουσίασε και Σύστημα Αυτόνομου Παρκαρίσματος, με τον οδηγό να έχει τη δυνατότητα να βγει από το αυτοκίνητο και να δώσει μέσω του κλειδιού ή του ψηφιακού του ρολογιού την εντολή στο αυτοκίνητο να παρκάρει μόνο του.
TAG