Νέο πισωκίνητο κουπέ Infiniti Q60 με 400 ίππους

Με ένα πολύ δυναμικό νέο μοντέλο, η Infiniti εισέρχεται στην κατηγορία των σπορ μεσαίων κουπέ.
Η Infiniti αποκάλυψε στην Έκθεση του Ντιτρόιτ το νέο πισωκίνητο κουπέ Q60, με άκρως δυναμική εμφάνιση και twin-turbo 3λιτρο V6 βενζινοκινητήρα 400 ίππων.

Άκρως δυναμική σχεδίαση για το Q60, με γραμμές που
του χαρίζουν και μια εξαιρετική αεροδυναμική επίδοση.
Το Q60 αποτελεί την έκδοση παραγωγής του ομώνυμου περσινού πρωτότυπου της Infiniti. Σχεδιαστικά, οι γραμμές του αμαξώματος δίνουν στο μοντέλο μια αρκετά δυναμική εμφάνιση, υιοθετώντας παράλληλα νέας γενιάς φωτιστικά σώματα με LED και τεχνολογία Light Guide, που μιμείται το σχήματα του ανθρώπινου βλέφαρου.

Στο πεδίο της αεροδυναμικής, το αμάξωμα έχει έναν πολύ χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή cd: 0,28, λόγω της σχεδίασής του, αλλά και της ενεργής εμπρόσθιας γρίλιας, που κλείνει αυτόματα όταν δεν απαιτείται η ψύξη του μοτέρ.

Το εσωτερικό ξεχωρίζει για την πολυτέλεια
και τις σπορτίφ γραμμές του.
Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, το νέο Infiniti Q60 διαθέτει τον νεότερο 3λιτρο twin-turbo V6 με 400 ίππους και 475 NM ροπής, μαζί με μια έκδοση του ίδιου μοτέρ με 300 ίππους, αλλά και έναν 2λιτρο turbo με 211 άλογα. Το κιβώτιο σε όλες τις περιπτώσεις είναι 7τάχυτο αυτόματο, που στέλνει τη δύναμη στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς.

Υπάρχει επίσης επιλογή για δύο αναρτήσεις, μια που συνδυάζει την άνεση με την ασφάλεια σε όλες τις συνθήκες, αλλά και μια με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, που προσφέρουν κορυφαίο κράτημα και παράλληλα πολύ καλή άνεση, ενώ μπορεί να προσαρμοστεί η απόδοσή τους με βάση τα set-up «Sport» και «Sport+»  του Drive Mode Selector.
TAG