Ιδού το νέο μεγάλο SUV Kia Telluride!

Άκρως εντυπωσιακό το πρωτότυπο Teluride, το οποίο θα μας οδηγήσει στο νέο μεγάλο SUV της Kia.
Η Kia αποκάλυψε επίσημα το νέο της πρωτότυπο μεγάλο SUV Telluride στο Ντιτρόιτ, με 7θέσιο εσωτερικό, νέα συστήματα τεχνολογίας, αλλά και με εντελώς νέα εμφάνιση που θυμίζει κάτι από... Bentley!

Το Telluride είναι ένα πρωτότυπο που μας δείχνει το πως θα είναι το νέο μεγάλο SUV της Kia, το οποίο με βάση τις έως τώρα πληροφορίες δεν θα διατεθεί στην Ευρώπη.

To αμάξωμα του Telluride έχει μεγάλες διαστάσεις και
παράλληλα, αντικριστά ανοιγόμενες πλαϊνές πόρτες.
To αυτοκίνητο, διαθέτει μεγάλες διαστάσεις (π.χ. μήκος 5,0 μέτρα) και παράλληλα, εντελώς νέα σχεδίαση, η οποία δε θυμίζει κανένα υπάρχον μοντέλο της εταιρείας. Ξεχωρίζει στο εμπρόσθιο τμήμα η μεγάλη μάσκα και τα μικρά τετραγωνισμένα φωτιστικά που παραπέμπουν σε μοντέλα της Benley, ενώ στο πλάι διακρίνουμε τις αντικριστά ανοιγόμενες πόρτες.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η καμπίνα του αυτοκινήτου, η οποία διαθέτει 4 μεγάλα και άκρως αναπαυτικά καθίσματα στις 2 πρώτες σειρές της, μαζί με ένα αναδιπλούμενο μεγάλο κάθισμα από πίσω τους, που μπορεί να φιλοξενήσει άλλους 2 επιβάτες.

Το εσωτερικό διαθέτει ιδιαίτερα αναπαυτικά καθίσματα, αλλά
και τεχνολογίες που φροντίζουν για την ηρεμία των επιβατών.
Μάλιστα τα δύο μεσαία καθίσματα μπορούν πλήρως να ανακλίνουν την πλάτη τους και παράλληλα, υπάρχουν αναδιπλούμενα υποπόδια, για κορυφαία επίπεδα άνεσης. Επίσης, υπάρχει ένα πρωτοποριακό Σύστημα που ανιχνεύει ουσιαστικά ζωτικά στοιχεία των επιβατών και μέσω ειδικών LED φώτων στην οροφή, προβάλει ένα θεραπευτικό φως που μπορεί να προσφέρει επιπλέον ηρεμία και π.χ. να θεραπεύσει το jet-lag!

Το Telluride διαθέτει επίσης Σύστημα που αναγνωρίζει ειδικές κινήσεις των χεριών των επιβατών για έλεγχο του ηχοσυστήματος, ενώ τμήματα του ταμπλό, του εσωτερικού των θυρών και του τιμονιού, έχουν κατασκευαστεί από 3D εκτυπωτή.

Σε ό,τι αφορά τέλος στην κίνησή του, το Telluride φέρει υβριδικό μοτέρ με πετρελαιοκινητήρα 3,5 λίτρων V6 και ηλεκτροκινητήρα, συνδυαστικής ισχύος 400 ίππων (270 από το βενζινοκινητήρα και 130 από τον ηλεκτροκινητήρα).
TAG