Έρχεται η νέα, περιορισμένης παραγωγής Porsche 911 R

Με συλλεκτικό χαρακτήρα, η νέα Porsche 911 R θα παρουσιαστεί επίσημα στις αρχές Μαρτίου.
Στις αρχές Μαρτίου θα μας παρουσιάσει η Porsche τη νέα 911 R, η οποία θα είναι μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση που θα βασιστεί πάνω στην κορυφαία Porsche 911 GT3.

Η 911 R θα βασιστεί πάνω στην Porsche 911 GT3 έχοντας πιο
«ήπια» εμφάνιση, αλλά αντίστοιχα δυναμικά στοιχεία.
Ουσιαστικά η νέα Porsche 911 R θα είναι μια αντίστοιχα δυναμική έκδοση της 911 με τη GT3, χωρίς όμως τα κραυγαλέα αεροδυναμικά βοηθήματα της κορυφαίας Porsche, αλλά και με περαιτέρω μέτρα περιορισμού του συνολικού της βάρους.

Στον τομέα του κινητήρα, η 911 R θα λάβει έναν από τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες της Porsche 911 GT3 (3,8 λτ.) ή της GT3 RS (4,0 λτ.), που θα συνδυάζεται αποκλειστικά και μόνο με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Επιπλέον αυτού η Porsche θα κατασκευάσει μόνο 600 μονάδες του νέου μοντέλου, δίνοντάς του και έναν συλλεκτικό χαρακτήρα. Μάλιστα, πληροφορίες από τη Γερμανία κάνουν λόγω ότι ήδη η 911 R έχει κάνει sold out, αφού έχουν συμπληρωθεί οι παραγγελίες της.

Σε κάθε περίπτωση, περισσότερα για τη νέα Porsche 911 R θα γνωρίζουμε στις αρχές Μαρτίου, όταν η νέα συλλεκτική Porsche κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.
TAG