Πώς μπορεί να είναι το επόμενο ηλεκτρικό supercar της Mercedes;

Αργά ή γρήγορα θα δούμε στην αγορά τα πρώτα ηλεκτρικά supercars, και ο Ιταλός σχεδιαστής Antonio Paglia μας παρουσιάζει τη δική του πρόταση για το πως μπορεί να είναι το πρώτο μοντέλο του είδους από τη Mercedes.

Η σχεδιαστική πρόταση του Ιταλού σχεδιαστή ονομάζεται «Mercedes ELK» και ο κ. Paglia έχει δημιουργήσει τόσο έκδοση για χρήση σε δρόμο, όσο και έκδοση για χρήση σε πίστα.

Η παρουσία του αυτοκινήτου χαρακτηρίζεται από το έντονα αεροδυναμικό αμάξωμα, με το σφηνοειδές εμπρόσθιο τμήμα που καταλήγει στην ιδιαίτερα φουτουριστική μάσκα με αντίστοιχα LED φωτιστικά σώματα.

Στο πλάι, διακρίνοντας οι αεροδυναμικοί τροχοί μαζί με τα ευμεγέθη σπόιλερ και τα λογότυπα της Mercedes στη θέση των χειρολαβών των θυρών. Πίσω, το design μοιάζει αρκετά με αυτό του εμπρόσθιου τμήματος, ενώ χαρακτηριστικό στοιχείο αποτελεί το σε κοινή θέα καπάκι του ηλεκτροκινητήρα.

Για την αγωνιστική έκδοση της Mercedes ELK, ο κ. Paglia έχει προσθέσει εκτός από τους χρωματισμούς και τα αυτοκόλλητα στο στυλ της Mercedes-AMG Petronas, και μια μεγάλη πίσω αεροτομή, νέους τροχούς και μεγάλο διαχύτη στο πίσω τμήμα.

Φυσικά, η πρόταση του Ιταλού σχεδιαστή παραμένει στα χαρτιά (ή μάλλον, στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή του), ωστόσο εμείς θεωρούμε ότι από design η Mercedes ELK... σκίζει και ελπίζουμε η γερμανική μάρκα να λάβει υπόψιν της τα σχέδια του κ. Paglia, εάν και εφόσον ετοιμάσει το δικό της ηλεκτρικό supercar.

Για την πρόταση του Ιταλού σχεδιαστή, περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.
TAG