Ξεκίνησε τις πωλήσεις του ο νέος... ταύρος της Fiat (+video)

Πολύ δυναμική εμφάνιση για το νέο pick-up Fiat Tipo, το οποίο ξεκίνησε τις πωλήσεις του στην αγορά της Βραζιλίας.
















Με ιδιαίτερη εμφάνιση, το νέο pick-up Fiat Toro ξεκίνησε τις πωλήσεις του αρχικά στην αγορά της Βραζιλίας όπου και κατασκευάζεται, χωρίς προς το παρόν η ιταλική εταιρεία να αποκαλύπτει εάν θα το διαθέσει και στην Ευρώπη.

Το Toro είναι αποκλειστικά διπλοκάμπινο, με καλές
μεταφορικές δυνατότητες (ωφέλιμο φορτίο έως 1 τόνο).
Το πρώτο στοιχείο που διακρίνει κανείς με την πρώτη ματιά στο Toro, είναι το ιδιαίτερο εμπρόσθιο τμήμα του, με την πλατιά γρίλια της μάσκας και τα υψηλά τοποθετημένα λεπτά φωτιστικά σώματα, που συνδυάζονται με δύο ακόμη σειρές φώτων στη μάσκα και χαμηλά στον προφυλακτήρα.

Στο πλάι, ξεχωρίζουν οι έντονες νευρώσεις ιδίως πάνω στην 4πορτη καμπίνα, ενώ πίσω, τα φωτιστικά έχουν στρογγυλεμένη σχεδίαση και η πόρτα της καρότσας ανοίγει σε δύο τμήματα προς τα έξω. Εσωτερικά, το Toro δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από ένα σύγχρονο επιβατικό μοντέλο.

Το εσωτερικό του Fiat Toro χαρακτηρίζεται από τις
επιβατικές του γραμμές.
Στους κινητήρες του, η Fiat διαθέτει το Toro στη Βραζιλία με έναν κινητήρα βενζίνης 1,8 λίτρων με 138 ίππους, που συνδυάζεται με αυτόματο 6τάχυτο κιβώτιο, ενώ υπάρχει και ένας 2λιτρος diesel με 170 άλογα ισχύος και επιλογή για 6τάχυτο μηχανικό ή 9άρι αυτόματο κιβώτιο. Ο diesel έρχεται με σύστημα τετρακίνησης με «κοντές» σχέσεις.

Καλές είναι οι μεταφορικές δυνατότητες του διπλοκάμπινου Fiat Toro, αφού στη βενζίνη το ωφέλιμο φορτίο αγγίζει τα 650 κιλά, ενώ στη diesel τον 1 τόνο. Αρκετά καλή είναι και η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος (από 199 έως 206 χλστ.).

Σε ό,τι αφορά τέλος στο λανσάρισμά του, ήδη στη Βραζιλία το Toro διατίθεται με τιμή από 76.500 ρεάλ (17.200 ευρώ), όμως προς το παρόν η Fiat δεν έχει αποσαφηνίσει εάν θα το φέρει και στην Ευρώπη, αφού στη Γηραιά Ήπειρο θα λανσάρει σύντομα το νέο pick-up Fullback, βασισμένο πάνω στο Mitsubishi L200. 

Δείτε το επίσημο βίντεο του νέου Fiat Toro.

                           
TAG